Kako napraviti toplu podnicu na loži to učiniti sami

Uređenje udobnog balkona nije moguće bez dobro odabranog i instaliranog sustava grijanja. Naravno, toplina na balkonu je podržan ne samo grijanje: morate instalirati visokokvalitetne dvostruko ostakljena prozora na prozorima, izolirati zidove, strop i pod.


Na kraju, da odlučite trebate li topli pod na balkonu, morate pojedinačno - ali ako je odgovor da, onda se trebate zapitati koja je konstrukcija bolje koristiti.

U kombinaciji s toplim podom, svi ostali elementi izolacije pružit će ugodnu atmosferu na balkonu (čitaj: "Kako napraviti podnu izolaciju na balkonu vlastitim rukama"). Kako napraviti toplu podu na balkonu, i bit će objašnjeno u ovom članku.

Postoji nekoliko udobnih dizajna podnog grijanja koji su prikladni za balkon:

 • Grijaće prostirke.
 • Filmski infracrveni pod.
 • Grijanje kabela.


Bilo koja od prikazanih shema mnogo je prikladnija i jednostavnija od poda s grijanjem na vodi na lođi (pročitajte također: "Mogu li pod laminat instalirati pod koji se zagrijava vodom i kako to najbolje učiniti"). Raspored grijanih podova s ​​upotrebom svakog od tih sustava je različit;odvojeno.

Grijaće prostirke

Dizajn grijaćih tepiha uključuje jednožilne i dvožilne grijaće kabele, čiji je materijal za proizvodnju dovoljno visok otpor. Kabeli su pričvršćeni na posebnu serpentinsku rešetku, a njihova visina je oko 5 cm.


Tepisi s grijaćim kabelima imaju nekoliko značajnih prednosti:

 1. Sigurnost. Grijaće prostirke su potpuno bezopasne za ljudsko zdravlje.
 2. Mala veličina. Debljina podnih grijača u kombinaciji s pločicama ne prelazi 17 mm.
 3. Jednostavna instalacija. Ako je potrebno, polaganje u prostorije složenog oblika mat je lako izrezati na komade, ali njegov kabel nije oštećen.
 4. Format gradnje. Grijaće prostirke su gotovi uređaj za koji nije potrebno polaganje cijele konstrukcije na podlogu.

Ugradnja tepiha za grijanje

Topli pod na loži je moguće urediti vlastitim rukama pomoću samostalnih grijaćih tepiha, bez uključivanja stručnjaka u ovom poslu. Proces rada sastoji se od nekoliko faza, od kojih se svaki mora pažljivo i točno proći.

Prije svega, potrebno je kompetentno pripremiti bazu kako bi se kvalitativno opremili toplim podom ispod laminata na balkonu (pročitati: "Stavili smo laminat na balkone - napravite to sami instalaciju"). Supstrat se obično izravnava betonskim estrihom, čisti od raznih kontaminanata. Za bolje zagrijavanje tepihadržeći se na mjestu, baza mora biti prethodno obrađena temeljnim premazom.


Prije polaganja tepiha provjerite njihovu otpornost pomoću ommetra i odaberite mjesto za ugradnju termostata. Također je potrebno odrediti mjesta za polaganje žica, nakon čega se odgovarajuća udubljenja pripremaju u podu i zidovima. Za ugradnju senzora potrebno je dodatno udubljenje, jer se ne može postaviti u neposrednoj blizini kabela.

Daljnje radnje izgledaju vrlo jednostavno: grijaće prostirke se slažu preko nanesenog ljepila. Kada je polaganje toplinski izoliranog poda na balkonu dovršeno, dizajn treba provjeriti radi radne sposobnosti. Da biste to učinili, izmjerite otpor strukture i provjerite ima li negdje kinkova.

Filmski infracrveni podovi

Glavna prednost filmskih toplih podova je njihova dobra kompatibilnost s različitim podnim oblogama, od pločica do tepiha. Infracrveni podovi koriste princip dugovječnog zračenja, čime zagrijavaju ne samo pod, već i obližnje objekte. Takav topli pod na lođi pod pločica omogućuje vam da stvorite najviše udoban i ugodan ugođaj u sobi.

Grijaći elementi u filmskim podovima su trake od ugljične paste, okružene poliesterom. Infracrveno podno grijanje na balkonu ispod pločice bilo bi najbolji izbor, budući da je takav sustav idealan za grijanje malih prostorija(više: "Kako postaviti infracrveni toplinski izoliran pod prema uputama za ugradnju pločica").


Prednosti filmskih podova su sljedeće kvalitete:

 1. Isplativo.
 2. Jednostavna instalacija.
 3. Brzo zagrijavanje (obično podno grijanje ne traje duže od pola sata).
 4. Kompaktnost.
 5. Sigurnost i pouzdanost.

Ugradnja filmskog poda

Instalacija grijanog poda na balkon u slučaju infracrvenog grijanja provodi se prema prilično jednostavnoj shemi. Prvi korak je priprema temelja na kojem se postavlja materijal koji reflektira toplinu. Zanimljivo je da se ovaj pripremni rad završava, tj. Instalacija je već pojednostavljena.

Zatim, film treba rezati, slijedeći linije, nakon čega se izrezani fragmenti polažu preko sloja koji izolira toplinu. Sljedeći korak je ugradnja termostata, ugradnja i povezivanje kontakata, nakon čega su svi električni priključci izolirani (pročitajte također: "Kako napraviti toplu pod ispod laminata vlastitim rukama - savjeti iz iskustva").


Prije nego instalirate električno podno grijanje na balkon, morate razumjeti priložene upute: proizvodi različitih proizvođača mogu se razlikovati jedan od drugog. Instalirane folije treba pričvrstiti ljepljivom trakom tako da se ne pomiču pri ugradnji podne obloge.

Da bi se znatno povećala učinkovitost grijanja na balkonu, možete dodatnoinstalirajte film na zidove i strop: u ovom slučaju, sobna temperatura će biti stabilna, pružajući ugodnu i ugodnu atmosferu.

Grijanje kabela

Jedan od najpopularnijih načina zagrijavanja balkona je grijanje kabela, što je odlično za uređenje poda u malim sobama.

Sustav instaliran ispod završne etaže ne zauzima puno prostora, a samo termostat ostaje vani, što kontrolira i kontrolira rad grijanog poda.


Rasprostranjenost kablovskih toplih podova zbog brojnih prednosti koje su svojstvene ovom dizajnu:

 1. Isplativo. Kabel toplinski izoliran pod se razlikuje u malom trošku električne energije.
 2. Pouzdanost. Svi strukturni elementi su pažljivo zaštićeni. Grijaći elementi su pokriveni izolacijom, a kabel je prekriven cementno-pješčanim estrihom i čistim podom.
 3. Jednostavno podešavanje rada podnog grijanja.
 4. Dugi vijek trajanja.

Ugradnja kabela za grijanje

Kompetentna instalacija sustava grijanja kabela na balkonu nije najbrži i najlakši proces. Najvažnija stvar koju trebate znati pri ugradnji kabela za grijanje - podloga s hidroizolacijom i izolacijom je obavezna. To se ne može zanemariti: generirana toplina će jednostavno pasti, a podno grijanje na balkonu će biti beskorisno.


Potrebno je postaviti spojnicu tako da u njoj nije bilozračni rascjepi, a debljina treba biti oko 4,5 cm, a kabele treba položiti uzduž cik-cak puta i zaštititi odozgo tankom kravatom.

Mali nedostatak ovog dizajna je taj što se ne može koristiti odmah nakon ugradnje termostata - potrebno je pričekati dok se glazura ne stvrdne u potpunosti, a tek nakon toga se može zagrijati pod na balkonu.


Zaključak

Postoji nekoliko načina za uređenje toplih podova na balkonu, ali još uvijek postoji mali izbor, tako da možete odabrati optimalan dizajn. Odlučujući o tome koje je podno grijanje bolje na lođi, vrijedi krenuti od prednosti i mane različitih dizajna kako bi se pronašlo najučinkovitije i profitabilnije.