Uzroci bubrenja laminata i kako ga popraviti

Laminirani parket, kao i svaka druga podna obloga, pod utjecajem određenih faktora se deformira (buja, osnove, pletiva itd.). Razlog za pojavu nedostataka lako je otkriti, još mnogo toga će se morati učiniti kako bi se uklonio laminatni otok.

Zašto se laminat diže?

Laminatni se podovi uspješno koriste u svim prostorijama, osim u mokrim. Za kupke, praonice i slične prostorije postoje posebni završni materijali od PVC-a, kompozita, keramike. Razvijeni su čak i posebni instalacijski sustavi koji omogućuju montažu vodonepropusne mreže. Ovi proizvodi nisu jeftini, ali govorit ćemo o tradicionalnom premazu.

Kako praksa pokazuje, čak i pod prihvatljivim uvjetima, laminat se može nabreknuti nakon ugradnje. Iz nekoliko razloga:

Pogreške pri instalaciji

Podna obloga je deformirana zbog nedostatka ilinedovoljnih razmaka kompenzacijepo obodu prostorije. Jednostavno rečeno, pod se širi s povećanom vlažnošću, naslanja se na zid, a pojedinačne letvice počinju rasti. I brave i peć su oštećeni.

Izbočavanje laminata zbog nedostatka kompenzacijskih praznina.

Preporukamaproizvođači, optimalna vrijednost kompenzacijskog šava - 8-10 mm. Majstor uopće može zaboraviti ili izgovoriti da se razmak ne zatvara s postoljem. Podsjetimo: minimalna širina dekorativne trake od MDF, PVC ili drva je 18 mm ili više - do 4 cm, ovisno o visini i dizajnu proizvoda. Dakle, to je ili banalna lijenost, ili potpuno nepoznavanje pravila polaganja i nespremnosti da se pročitaju upute koje biljka primjenjuje na svako pakiranje.

Drugi razlog za pojavu nedostataka nakon polaganja laminata u prvih nekoliko mjeseci jepovećana zaostala vlaga baze . Sadržaj vlage ne smije premašiti:

 • 4% za podne ploče,
 • 5% za cementne pješčane estrihe,
 • 12% za podlogu iz ploče, šperploče ili iverice.

Izbočine na spojevima zbog povećane vlažnosti baze.

Ako bezbrižno postupate prema ovom pravilu, uskoro ćete naći pod koji se na mjestima naduo.

Treći mogući čimbenik može bitipredebeli temeljni sloj . Neki pseudo-stručnjaci tvrde da se površina može izravnati vrlo jeftino i brzo - uz pomoć podloge smotane u nekoliko slojeva. Razmislimo logično o tome što može postati premaz koji zapravo „hoda“:

 • Previše mekani donji sloj ne stvara glatku, izdržljivu osnovu i oprugu poput gumenog trampolina.
 • Priključci dvorca nisu predviđeni za sličnu igru, oni su popušteni, škripe i lome.
 • Rezultat je škripanjena nekim mjestima podignuti pod sa smrvljenim bravama.

Laminatni podovi s bravama oštećenim zbog debele podloge.

U ovom obliku, teško se obnavlja - potreban vam je majstor s velikim skladištem znanja i ogromnim iskustvom. Lakše je potpuno ukloniti i položiti nove upute.

Neispravni radni uvjeti

Instalacija je provedena u skladu s pravilima, ali imate laminirani laminat - što učiniti? Provjerite ima li vode u području spoja. Ako je pod položen u hodniku ispred ulaznih vrata, na vratima kupaonice ili u kuhinji u blizini sudopera, tada se može dići upravo zbogredovitog vlaženja . A količina tekućine nije toliko važna. Bitna je činjenica interakcije premaza s vlagom, bilo da je riječ o poplavi ili curenju cijevi.

Laminati nabrekli od prskanja vode.

Primijetili smo još jedan čimbenik: laminirani pod, izrađen prema svim pravilima, može narasti zbogpovećane relativne vlage . Prema operativnim standardima, optimalna vrijednost ovog pokazatelja varira od 40% do 60%. Za neke regije (Primorye, Sjeverni Kavkaz), prosječna godišnja stopa je 80-90%. U tom se slučaju preporučuje kupnja proizvoda s poboljšanim svojstvima otpornosti na vlagu, kao što su:

 • Gustoća ploča ne manja od 800 kg /m3 ;
 • koeficijent apsorpcije vode ne veći od 7%;
 • Obrada spojeva dvoraca posebnim sastavima, itd.

Oblici plića †

Oblik blagoslova harmonije najsvjetlijeg blagoslova blagoslova dosadnog blagoslova blagoslova Dolazi vam u vrijeme rada s prijateljima u isto vrijeme kada i vaši prijatelji i prijatelji, a vi ćete morati ostati kod kuće u vlastitom domu. CJELOVITO POVEZANO OCJENJIVANJE. ISTRAŽIVANJA Ð ° еÑÑÑÑ:

POLOŽAJPOLOŽAJ RADDLE BROOK PAKET RADORA- 700 ROE /75

  3 ]. Veličina blagoslova užadi ista je kao u doba dana i vrijeme blagoslova rozete rozete rozete rozete rozete. Konjugala p.pl.p. IZGLED KOŽE KOJI PREKRIVA HDF U REVERZNOM PRIJENOSU Ljubaznost, kvaliteta života koji se odnosi na očekivano trajanje života, kao i očekivano trajanje života. ISTRAŽIVANJA OTKRIVENOSTI SVIJETA. ¸ ,,,,,,,,, Ljubaznost blagoslova blagoslova rosamea blagoslova dosade.
  Količina bjelila dna dna dna dna dna dna dna dna dna širine Oklopljeni umotani hlad.

  OSOBNI OSOBNIKSIDE. Broj izvora biblije kumova blagoslova kičme blagoslova kosti kralježnice blagoslova kostiju ÐμÑ € жР° Ñ, noe многоÐμ: коР»ÐμÑ Ð ° оє DN нÑ

  PODRUČJEPODRUČJE POČETKA ZADRŽAVANJA ČIŠĆENJE PIVINGA PIVOVANJE POVRŠINA ZA DORUČAK . Leži u srcu užeta romantike rosters od romantike rosters od romantike rosters od romantike rosters od rozeta od užeta rozeta rosters od romantike royals od huka urlikanje od huke ur PRIOPĆENJE ZA JAVNOST ... TELEFONSKO PRODUŽENJE RELEASE TEKSTIL TREATMENT TREATMENT TREE SPECIFIKACIJA CJELOVIJI ODNOS BOLJI. BLAGAJNA TIJELA DRUŠTVA, PRIJATELJSTVO POKROVITELJSKIH PUTEVA, PISANJA, ŽICE, PRIJATELJI LOKALNO VOZILO. Sređeno u dobrom raspoloženjubrave. Ne bi smjelo biti izrezivanja krivulja, savijanja ili rezova - samo ravna ravnina bez nedostataka.

  Slojeviti pod lošeg kvaliteta, prema rukovateljima, vrlo je teško montirati. U sklopu je hirovit, zahtijeva dodatno brušenje i podešavanje. Brzo nabubri i nabubri od najmanjeg prskanja vode, potamni se nakon mokrog čišćenja i izblijedi na otvorenim površinama. Vijek trajanja se procjenjuje na 3-5 godina. Jedan od načina za ispravljanje nedostataka je potpuna demontaža i odlaganje.

  Laminirani papir: kako ga popraviti

  Neispravan premaz nije uvijek nadoknadiv. Ako je uzrok greška pri instalaciji, onda najčešće možete učiniti s ekonomičnim načinom vraćanja poda:

  • Ako nema nikakvih kompenzacijskih pukotina oko perimetra, oni se mogu pažljivo izrezati u električnu ubodnu pilu. Ispravno izrađen šav potpuno se zatvara s postoljem.
  • Kod povećane preostale vlage, laminat mora biti potpuno uklonjen, postavljen u ventiliranoj suhoj prostoriji. Na podlogu nanijeti temeljni premaz ili nanositi novu podlogu i tek tada ponovno sastaviti pod.

  Ne zaboravite da će se zglobovi za zaključavanje protegnuti tijekom vremena. Stoga, prilikom demontaže, potrebno je upisati broj na stražnju stranu ploča s oznakom kako biste naknadno sastavili premaz na isti način.

  • Ako se zbog nepravilno odabrane debljine podloge pojave izbočine, to znači da su brave već oštećene, trake moraju biti uklonjene i odbačene. boljekupite još nekoliko paketa iz iste serije zajedno s novim osnovnim slojem. Ako ga ne pronađete - pokupite ga u sjeni i zabijte ga.

  Savjeti "uklonite šipku s neprimjetnog mjesta, kao što je ispod kauča ili ormara, i preuredite", bolje je ignorirati. Guste pristajanje neće raditi u svakom slučaju, osim što premaz, u pravilu, blijedi u svjetlu malo, razlika će biti očita.

  • Trake koje prodiru zbog prodora vode mogu se ostaviti neometane neko vrijeme (do 3 mjeseca). Laminat poznatih tvornica često se normalno vraća u normalu. Ali ako se s vremenom sve više pogoršava, racionalnije je ukloniti oštećeno područje i zamijeniti ga novim. Kako se to radi dobro je prikazano na videozapisu u nastavku.
  Savjet! Ako vam je potreban serviser, postoji vrlo pogodna usluga za njihov odabir. Samo pošaljite u donjem obrascu detaljan opis posla koji treba obaviti i dobit ćete ponude s cijenama od građevinskih timova i tvrtki. Recenzije o svakoj od njih i fotografije s primjerima radova možete vidjeti. BESPLATNO je i neobvezujuće.
  dobro oglašavanje
  Najčitanije