Pregled ruskih proizvođača drvenih podova


Višeslojni podovi kao proizvod pojavili su se na policama 1941. godine pod robnom markom svjetski poznatog švedskog proizvođača Kahrs. No, u Rusiji je ovaj proizvod u sadašnjem obliku došao nakon gotovo pola stoljeća. Ruske podne ploče zastupljene su uglavnom u tvornicama koje su u posljednjih 20 godina otvorile velike strane tvrtke. Iako postoji nekoliko domaćih poduzeća čiji proizvodi nisu lošiji u kvaliteti od svojih inozemnih kolega.

Proizvođači parketa u Rusiji

Ruski parket iz masiva hrasta, jasena, bukve i drugih pasmina u industrijskim količinama proizvedenih od XIX stoljeća. Do sada je ova vrsta vanjskog materijala ostala nenadmašna u potražnji, trajnosti i pouzdanosti. Da, i ljepota prirodnog materijala osvaja na prvi pogled.

Blok parket ima mnogo analognih ploča - ploča od ploča, slagača, čvrstih, inženjerskih i parketnih ploča. Potonji je zbog svojih visokokvalitetnih svojstava najrašireniji. Danas u Rusiji aktivno rade sljedeće velike tvornice za proizvodnju višeslojnih podova:

Tarkett /Sinteros (Švedska-Srbija-Poljska-Rusija)

Danas je moždajedan od najpoznatijih proizvođača drvenih podova u Ruskoj Federaciji. CJSC TARKETT RUS se uglavnom bavi proizvodnjom linoleuma i laminata. Međutim, višeslojni drveni premaz proizvodi se uglavnom u tvornici u Srbiji, a samo nekoliko kolekcija se proizvodi u tvornici u Mytisci. Osim toga, u istoj tvornici se ispunjavaju i narudžbe za proizvodnju parketa i lameliranih podova robnih marki Aberhof, Maestro itd.

Iskustvo zabrinutosti Tarketa je ogromno, jer je prva serija napustila proizvodnu traku ranih 60-ih. prošlog stoljeća. Prvih nekoliko desetljeća napravljeni su samo proizvodi koji se uklapaju samo ljepilom. Krajem 90-ih. Inženjeri koncerna razvili su i patentirali sustav za spajanje bez glukoze koji se naziva TC lock lock. Njezine daljnje modifikacije samo su poboljšale svojstva spojnice, zahvaljujući kojoj se dobiva ravnomjerna, trajna, bez razmaka i kapi.

Parket iz koncerna Tarket proizvodi se ovisno o zaštitnom sloju za kućansku i komercijalnu uporabu, odnosno 31-33 klase. Posebnu kategoriju valja izdvojiti sportska serija, namijenjena polaganju na plesnim podijima, izložbenim dvoranama, hotelskim dvoranama i drugim prostorijama s izuzetno visokim abrazivnim i, što je najvažnije, udarnim opterećenjima.

Proizvodi postrojenja prikazani su pod dvije osnovne robne marke:

 • Tarkett

  Marka Tarkett.

Kategorija podnih obloga je lux. Gornji sloj je napravljen od najjačihvrste poput hrasta, bukve, jasena, mahagonija i merbaua. Da bi se dobila posebna površinska tekstura, korišteno je drvo križanja i uzdužnog rezanja. Poprečni presjek lamela je 14 mm, duljina od 1,2 do 2,28 m, širina do 20 cm.

Tarkettova marka je gotovo 15 različitih kolekcija koje uključuju više od 250 dizajna. Nijanse se kreću od klasične do ekstravagantne (bronca, grafit, itd.). Tekstura poda se dodaje specijalnim tehnikama obrade - dubinsko i površinsko četkanje, pušenje, stisnutu kosu, itd. Zbog zaštitne površine premaza laka ili ulja životni vijek poda je 15 do 25 godina.

 • Sinteros

  Brand Sinteros.

Proračunska linija za rusku potrošačku orijentaciju - 31-32 klasa otpornosti na trošenje. To je daska s vrijednim slojem hrasta, bukve i jasena, obložena lakom ili uljem. Dimenzije lamela jednake su Tarketovim zbirkama, ali debljina ne prelazi 13,2 mm.

Dekoracije nisu toliko raznolike, većinom jednostruke i troslojne ploče mirne, najtraženije ruske nijanse prirodnog i bijeljenog drveta. Kao zaštitni premaz koriste se poliuretanski lakovi za polimerizaciju UV-zraka. Vijek trajanja je do 15 godina.

Glavne prednosti Tarket /Sinteros:

 1. Jedan od najbogatijih izbora podne obloge, iu formatu iu dekorima, nijansama, pa čak i površinskim teksturama.
 2. Potpuna zaštita, uključujući površinsku obradu s uljem-voskommješavine, različite kompozicije lakova, sjaj, polu-mat (Proteco Strong, Bacteria-Stop, itd.). No, najsjajnija karakteristika proizvoda koncerna je zaštita voska dvorcu AquaGuard.

  AquaGuard.

 3. Certifikacija prema ruskim i europskim standardima. Uključujući potvrde o sukladnosti, protupožarnu zaštitu, sanitarno-higijenski zaključak, ekološko označavanje "Leaf of Life" i druge.
 4. Opsežan asortiman srodnih proizvoda: podloga od tehničke plute i pjene od polistirena, lajsne, pragove, ukrasne letvice i jastučiće, setove za popravak, zaštitnu opremu i još mnogo toga.

Proizvodnja parketa možda nije savršena. Stoga u minusima bilježimo precjenjene troškove i brak po geometrijskim parametrima letvica.

Upofloor: Karelia, FocusFloor, PolarWood, Djetlić (Finska-Rumunjska-Rusija)

Finski koncern Upoflor Ou poznat je od 1955. godine. S dobrim iskustvom u proizvodnji podnih obloga od drva i PVC-a, tvrtka vrlo brzo povećava proizvodnju, razvija nove proizvode i tržišta. U Rusiji se proizvodi pod markama Karelia i Upoflor pojavljuju krajem 90-ih, a već 2008. godine registrirano je podružnicu pod imenom Karelia-Upoflor SI LLC. No, predstavljanja u najvećim gradovima zabrinutosti nisu bila ograničena. Iste godine otvoren je pogon za proizvodnju proizvoda od parketa. Maklino, Maloyaroslavetsky okrug, regija Kaluga. Godine 2012. finska tvrtka postaje dio švedskog holdinga Kahrs.

Danas, sve tvornice koncerna Upoflor, koje proizvode točno parket, proizvode pod pod sljedećim markama:

 • Upofloor i Karelia

  Brandovi Upofloor i Karelia.

Proizvođač je razvrstao kao vrhunske proizvode debljine do 14 mm. Ova jedno-, dvo- i trosobna ploča u 15 zbirki različitih nijansi - od snježno bijele do gotovo crne. Kao furniri koriste se hrast, breza, jasen, orah, merbau i drugi. Za zaštitu površine od prljavštine, vode i abrazije koriste se ulja i poliuretanski lakovi.

Instalacija se provodi pomoću ljepljivih i glueless metoda. Originalna brava RealLOC omogućuje vam da sastavite glatku, gotovo besprijekornu završnu obradu u najkraćem mogućem vremenu. Vijek trajanja gotovog poda - najmanje 15 godina.

 • Focus Wood, Polarwood, Djetlići neki drugi, proizvedeni u tvornicama po narudžbi vlasnika različitih marki.

Parketna daska ekonomične kategorije debljine 14 mm. Naglasak je na 1- i 3-pojasnim kolekcijama, iako postoji nekoliko dvosmjernih serija. Kao vrijedan sloj koristi se rez hrasta i pepela u čistom obliku ili u preradi (pušenje, bojenje, četkanje). Premaz uljem ili lakom može biti mat ili polusjajni, naglašavajući teksturu drva.

Polaganje premaza svih stupnjeva je jednostavno, jer se provodi uz pomoć utora tipa LOC. Minimalni vijek trajanja u skladu s preporukama proizvođača je 10 godina ili više.

Glavne prednosti:

 1. Opsežna linija podnih obloga za kućnu i komercijalnu uporabu različitih veličina, dizajna i tipova.
 2. Pažljiv pregled cjelokupnog proizvodnog asortimana u skladu s politikom zaštite okoliša Chers. Premazi su testirani na praktičnost u radu, odsutnost prijetnji za zdravlje kupaca itd.
 3. Certifikacija u skladu s ruskim i europskim standardima, uključujući FEP (Europska federacija proizvođača parketa), CE (sukladnost sa EU standardima sigurnosti i zdravlja) i tako dalje.
 4. Dokazana klasa emisije otrovnih tvari M1 (E0).
Nažalost, nije bilo negativnih osobina. Neki se kupci žale na nedosljednost lamela s geometrijskim standardima, prisutnost zakrivljenih lamela u pakiranjima i slično.

ZAO Leseksport: AmberWood i Leseksport

Godine 1997. u Primorskom kraju (Dal'orechensk) registrirana je tvornica za obradu drveta pod nazivom „Leseksport“. Glavna područja rada i proizvodnje su impresivni:

 • Komad parketa i masivnog drva;
 • Odbor za sušenje stolarije;
 • Oblovina;
 • Rezani furnir;
 • Ljepljene grede i ploče za namještaj;
 • Razne stolarije.

Godine 2005. tvrtka je pokrenula radionicu za proizvodnju višeslojnih parketnih ploča pod vlastitim robnim markama - Amberwood i LesExport. Proizvodi su brzo postali poznati zbog dobre reputacije tvornice i široke mreže distributera.

Za proizvodnju drvenih podova koriste se lokalne šume, a gornji sloj je od breze, hrasta i jasena. Premaz može biti lak ili ulje, opseg primjene - privatne kuće, grijane vikendice, apartmani, uredi, konferencijske dvorane itd.

U popisu Amberwooda nema previše dekora - oko 100. Ali to je sasvim dovoljno, jer je uprava odabrala najpopularnije nijanse među stanovništvom.

Nijanse u seriji AmberWood.

Veličina klasičnih letvi:

 • Debljina - 14 mm;
 • širina - 12,5-19 cm;
 • Duljina - do 2 m.

Glavne prednosti:

 1. Lijepe nijanse s četkanjem, bojanjem itd.;
 2. Sklop za ljepilo s bravom AMBERLOCK;
 3. dostupnost potvrda o usklađenosti s normama Ruske Federacije i sanitarne i higijenske sigurnosti;
 4. Prihvatljiv vijek trajanja je do 10 godina.

Potrošači domaćih kupaca za podnice Amberwooda smatraju skromnim odabirom srodnih proizvoda, malim skupom zbirki i ne previše izdržljivim lakom.

U zaključku, napominjemo da smo razmatrali samo najpoznatije marke čiji su proizvodi poznati u cijeloj Rusiji - od Kamčatke do Kaliningrada. Naravno, tu su i druge marke, kao što su Greenwood, Finex, Pavlovsky parket, Obninsky parket i drugi. Ove biljke imajui želimo im puno sreće u dostizanju onih vrhova na kojima već sjede naši vrhunski vođe.

Savjet! Ako vam je potreban serviser, postoji vrlo pogodna usluga za njihov odabir. Samo pošaljite u donjem obrascu detaljan opis posla koji treba obaviti i dobit ćete ponude s cijenama od građevinskih timova i tvrtki. Recenzije o svakoj od njih i fotografije s primjerima radova možete vidjeti. BESPLATNO je i neobvezujuće.
Dobro oglašavanje
Najčitanije