Pod porculanske pločice stavljamo topli pod: savjete i tajne

Priprema za polaganje električno podnog grijanja
Pod keramičkim granitom polažemo toplinski pod
Podnožje od keramičkog granita
Polaganje keramičkih granitnih ploča

Do danas, vlasnici vlastitih kuća je dobivanjem popularnost za ugradnju podnice takve građevinskog materijala kao granita. Pogodan je, praktičan i odgovara svim modernim modnim trendovima, ali ima jedan nedostatak - nisku temperaturu.


Otkriveno je rješenje ovog problema i predstavljeno je sustavom "toplog poda". Takav sustav omogućuje grijanje prostorija s mogućnošću reguliranja tog procesa, ali sve izgleda lijepo na fotografiji i koje su nijanse ugradnje takvog sustava u praksi. U članku će se raspravljati o tome kako instalirati topli pod pod porculanskom kamenom i postići maksimalnu učinkovitost.

Priprema za polaganje električno podnog grijanja

Razmotrit ćemo proces od trenutka kada kuća ima samo primarni kat.

Nadalje, kako bi se postigla maksimalna učinkovitost grijanog poda, preporučuje se ugradnja porculanskog kamena na sljedeće slojeve materijala:

  • estrih ili primarni pod;
  • materijal koji reflektira toplinu (Izolon);
  • termički film;
  • plastična folija;
  • suhozid;
  • ljepilo za pločice sa slojem B1 cm;
  • porculanski kamen.

Neki preporučuju zamjenu folije folijom zbog svojih jedinstvenih karakteristika reflektirajuće toplinske energije, ali to biste trebali razumjetielektrično podno grijanje pod keramičkim granitom ne može se postaviti u neposrednoj blizini s takvim vodičem električne energije. Vidi također: "Električno podno grijanje - koje je bolje i praktičnije, odaberite zajedno."


Polažemo topli pod pod porculanskom kameninom

U fazi polaganja gornjih slojeva, vrijedi razmisliti o instaliranju sustava grijaćih elemenata. Ovaj postupak se provodi u prisutnosti barem jednog toplinski izolacijskog sloja, na kojem će se smjestiti grijaći elementi, a moguće je koristiti i posebni sloj koji reflektira toplinu koji povećava učinak grijanja preusmjeravanjem toplinske energije ravno u prostoriju.


Kada se pod porculanskom keramikom ugrađuje topli pod koji je bolje odabrati vrstu, nema razlike, jer postoji samo jedan uvjet: o tome treba odmah raspraviti materijal položen preko grijaćih elemenata, budući da se svi ne mogu rastaviti i popraviti.

Porculanska pločica se smatra jednim od onih materijala koji je vrlo teško ukloniti i popraviti rad pod njim će biti vrlo skupo. Čim se provede cjelovitost ožičenja u cijelom sustavu "toplog poda" i testovi potvrde sposobnost kućnog ožičenja da izdrži dodatno opterećenje, možete instalirati i spojiti elemente na statički način.

Važno je zapamtiti da grijaći elementi ne smiju dodirivati ​​hidro i toplinsku izolaciju.

Podnožje pod porculanskim kamenom

Primarni pod neće biti jedini sloj takve gustoće, jer je za ugradnju porculanske gline potrebno zaliti cementni estrih preko vrha filma grijanja. Zamjena za takav sloj može biti listasti materijal kao što je gipsana ploča.

Estrih bi trebao biti cementni pijesak, a valja se sjetiti da će cement uzrokovati dodatno hlađenje premaza, a pijesak će imati suprotan učinak. Ispod nje se uklapa posebna metalna mreža koja povećava prianjanje slojeva, ali u slučaju kada se pod porculanskim kamenom koristi infracrveni pod, bolje je odbiti, jer je provođenje električne struje kroz njega vrlo visoko i kratki spoj je neizbježan. - upute za instalaciju "). Debljina estriha mora biti debela između 5 i 7 centimetara, tako da se promatraju idealni parametri prijenosa topline, a keramika se brzo zagrijava.

Polaganje porculanskih pločica

Pripremljena površina bit će spremna za polaganje pločica. Važno je unaprijed pobrinuti se za kupnju ljepila za toplo podno pod keramičko posuđe, jer je to specifičan sastav koji ima dovoljnu otpornost na visoke temperature i ne isušuje se pri zagrijavanju.


Nanesite ljepilo za porculanski kamen na toplom podu tankim slojem, suši u roku od 24 sata, a za 72 sata pločice će biti savršeno usidrene s podom, a onda će sve što preostaje učiniti raditi ljepotom: fugiranje, ispiranjepločice, itd., tako da nije sramota dovesti goste ili napraviti fotografiju prije prodaje. Ako koristite visokokvalitetnu fugiranje, pod će biti dodatno zaštićen od prodora vlage u praznine između pločica.

Rezultat

Praksa pokazuje da je ugradnja sustava "toplog poda" pod porculansku lajsnu jednostavna, a svaka osoba s minimalnim građevinskim vještinama može obavljati takav posao. Istovremeno, učinak sustava je takav da će soba odmah postati udobna i udobna.

Sadržaj