Ispravna ugradnja podnog dnevnika - upute za ugradnju

Danas je jedan od najpopularnijih načina izrade poda drvena obloga na trupcima. U članku će se raspravljati o tome kako instalirati lag za pod i što je njihova značajna prednost, uzrokujući tako visoku popularnost.


Tehnologija izrade poda na trupcima

Zbog niske cijene i jednostavnosti rada na njenoj instalaciji, kostur odlaganja za polaganje podnih obloga dobio je tako veliku popularnost. Također, struktura, koju čine seksualni zaostaci, vrlo je izdržljiva, pouzdana i izdržljiva.

Takva tehnologija za stvaranje podova je najprikladnija za vlasnike koji obavljaju popravke u novo obnovljenoj kući vlastitim rukama. Štoviše, radovi izvedeni prema uputama u nastavku, stvorit će podove visoke kvalitete.

Fotografije takvih premaza malo će se razlikovati od najboljih uzoraka proizvedenih od strane građevinskih tvrtki, a fizičke karakteristike sigurno neće biti gore.


Obično je podna konstrukcija s bazom dnevnika sljedeća:

 • temelj za polaganje svih slojeva: betonski estrih ili ploča, drvene grede ili zidove u obliku stupova;
 • vodonepropusni pod koji štiti unutrašnju stranu premaza od vlage;
 • skup šperploča ili podloga od gipsanih ploča na koje će se pričvrstiti okvir za zaustavljanje;
 • izravno zaostaje, uzimajući u obzir sve značajke instalacije navedene u ovom članku;
 • membrana se postavi na vrh kašnjenja da izolira paru od pare i kondenzira vlagu;
 • Nadalje, konstrukcija je obložena podnim pločama, a ta podna obloga služi kao konačna osnova za polaganje podne obloge.

Sigurnosna osnovna jedinica

Ako se postavljanje podne obloge provodi na dnu drvenih greda, nema potrebe za dodatnom obradom baze. Paralelne šipke će jednostavno biti učvršćene na krajevima greda uz održavanje visine na cijelom području koje se pokriva. Podloge neće biti potrebne.


Što se tiče rada s betonskom podlogom, postoje dvije glavne opcije za postavljanje okvira zaostajanja:

 • korištenje jastučića za postavljanje rešetki na jednoj razini;
 • Podloga za niveliranje.

Ako je sve jasno s prvim, tada će u drugom slučaju biti učinkovito koristiti točkasti kit s manjim površinskim oštećenjima ili stvoriti integralni estrih kako bi se uklonile nepravilnosti i deformacije. U nekim slučajevima, dovoljno je pokriveno pijeskom i zbijen željenom debljinom pijeska.


U slučaju kada se spajanje genitalnih zaostataka provodi na prvom katu privatne kuće, koriste se stupovi od opeke ili bloka. Pod njima se izlije temelj s debljinom od 20-30 centimetara,i zatim ugradite stupove na podlogu od pijeska (pročitajte također: "Izrada poda drugog kata na drvenim gredama vlastitim rukama").

Visina stupova može se podesiti povećanjem ili smanjivanjem sloja koji se koristi za ugradnju otopine. Moguće je povećati životni vijek opeke pomoću ruberoidnih slojeva položenih na vrhu i dnu stupa radi dodatne hidroizolacije (detaljnije: "Pravilna hidroizolacija poda u drvenoj kući - opcije i materijali").

Određivanje optimalnih dimenzija

Prije kupnje materijala potrebno je odrediti koji su vremenski pomaci potrebni za pod i odabrati optimalnu veličinu. Glavno pravilo koje se odnosi na kupnju šipki je da drvo mora biti suho i da odgovara klasi 2-3 prema klasifikaciji.

Što se tiče proporcija, visina presjeka drva treba biti 2 puta veća od širine. Osim toga, visina trupca trebala bi biti dovoljna da postavi sloj izolacije u praznine između susjednih šipki i ostavi najmanje 2 centimetra za visokokvalitetnu ventilaciju.


Odgovor na koji zastoj u korištenju za seks može biti zajedničko mišljenje stručnjaka: širi - to je pouzdaniji. U stvari, to je slučaj: što je veći prostor u prostoriji, to su veći razmjeri bara. Primjerice, u prostoriji duljine 3 metra stane barovi od 15x8 centimetara, a za 5-metarsku ćete morati odvojiti 20x15 centimetara. Pročitajte također: "Uređaj poda u kući s vlastitim rukama - što i kako."

Što se tiče intervala s kojim se lag nalazi na podu u drvenoj kući ili bilo kojoj drugoj zgradi, udaljenost se odabire na temelju parametara ploče odabrane za kućište okvira koji se montira. Primjerice, za ploču debljine 4 centimetra dovoljan je interval od 70 centimetara, a za manji uzorak od 2,4 centimetra potreban je zaostatak svakih 40 centimetara.

Standardni i najpopularniji korak između zaostataka je pola metra. Ta je udaljenost dovoljna da visoka čvrstoća postavljene podloge bude visoka, au razmacima između rešetki postavljena izolacija bez potkopavanja. Krutost podova bit će visoka.

Ugradnja dnevnika

Pravilno postavljanje lag za pod vlastitim rukama kako slijedi:

 • Zapisi se moraju jasno postaviti na razini. Za to možete koristiti drveni chopiki, ako visina drva nije dovoljna;
 • prije nego što pravilno postavite trupce u sredinu prostorije, potrebno je podrezati perimetar. U tu svrhu postavljaju se rubni zaostaci s razmakom do zida od 5-10 milimetara. Ne ostavljajte nikakve klinove u tom razmaku, budući da takav element može izazvati različite škripanje premaza tijekom rada;
 • zatim su postavljene sve međuprostore. Oni moraju biti postavljeni okomito na prozorske otvore tako da prirodno svjetlo dopire do poda po dužini. Na isti način proizveden iokrenuti prema podu, jer će sunčeve zrake učiniti šavove vizualno neprimjetnima, što će omogućiti izradu visokokvalitetnih fotografija, a vizualnim pregledom pod će biti estetskiji;
 • prije polaganja podnih trupaca potrebno je odabrati način njihovog pričvršćivanja, a zatim ugraditi tako da se konstrukcija učvrsti, ali učvršćenja nisu kruta. Ako pretjerate i snažno privučete zaostajanje na podu, može se pojaviti učinak prekomjernih vibracija i bilo kakvi udarci po podu će dovesti do širenja zvuka kroz preklapanje na niže razine zgrade. Stručnjacima se preporučuje pridržavanje pravila: manje detalja - manji rizik od raznih zvukova i škripanja.


Po završetku montažnih radova potrebno je položiti izolaciju na prethodno pripremljenu podlogu u razmacima između zaostataka. Na vrhu se postavlja parna brana, a pod je obložen. Obično se oblaganje vrši podom ili debelom ivericom. Ploče je moguće pričvrstiti samoreznim vijcima. Vidi također: "Ugradnja poda na trupce vlastitim rukama - upute."

A vijci bi trebali biti dostupni na svim dijelovima ploče ili lista, koji se polaže na trupac. U slučaju šperploče, zatvarači bi trebali biti dvostruko veći, a trupci bi trebali biti smješteni mnogo bliže, tako da se trajnost premaza ne deformira.


Ukupno

U članku se detaljno opisuje kako pravilno staviti zastoje vlastitim rukama. Važno je sjetiti se samo točnog poštivanjaupute, točnost i točnost tijekom rada omogućit će postizanje dobrog rezultata. Ako imate bilo kakvih poteškoća, uvijek možete kontaktirati stručnjake koji će instalirati cijeli kat u najkraćem mogućem roku, štedeći resurse i resurse klijenta.