Estrih na drveni pod pod pločica - pravila uređaja

Drveni podovi su vrlo česti, pogotovo jer nitko nije uništavao stare kuće, osobito ako u njima žive ljudi. Slične etaže se mogu naći u starim stambenim zgradama. U modernim novim zgradama takvi podovi praktički nisu ispunjeni.


Usprkos tome, postoji tendencija prelaska na takve podne obloge zbog njihove ekološke čistoće.

Postoje slučajevi kada vam je potreban estrih na drvenom podu ispod pločica, tako da postaje privlačniji i funkcionalniji.

Većina vjeruje da estrih poda u drvenoj kući ispod pločica - to je nerješiv zadatak. Da biste ga riješili, morate demontirati stare podove, nakon čega su praznine između zaostataka ispunjen glina ili drugim građevinskim ostacima, nakon čega slijedi lijevanje betona. Vidi također: "Pločica ispod pločica - uređaj s vlastitim rukama."

U stvarnosti, estrih na drvenom stropu je izvediv, iako je tehnologija izlijevanja nešto drugačija (čitaj: "Kako se pod izrađuje na drvenim zaostacima na podu").

Materijali za estrih

Prije nego pitate kako napraviti podnu oblogu na drvenom podu, trebate donijeti svepotrebnih građevinskih materijala.

Za zahtjevani estrih:

 • polietilenski film;
 • epoksidni kit;
 • akrilatno brtvilo;
 • metalne armaturne mreže;
 • otporan na vlagu;
 • cement;
 • pijesak;
 • plastifikator.


Treba napomenuti da ne biste trebali uštedjeti na materijalima. Bolje je nabaviti građevinske materijale od poznatih proizvođača koji su prošli test vremena i kvaliteta njihovih proizvoda je izvan sumnje.

Prednosti

Montaža DSP-a na drveni pod ima svoje prednosti. Glavna prednost je da nema potrebe za demontažom starog poda (više: "Korištenje DSP ploča za pod - opcije"). Ako je potrebno, u isto vrijeme možete dodatno zagrijati pod polaganjem ploča od stiropora.

Punjenje drvenog poda betonskim estrihom omogućuje nanošenje različitih vrsta podnih obloga, a ne samo keramičkih pločica.

Je li ovaj pristup opravdan?

Prema stanju starog drvenog poda moguće je utvrditi može li se na drvenom podu izvesti kravata. Ako stara drvena podloga ima dovoljnu čvrstoću, onda se ovaj pristup može opravdati. Inače, betonski estrih može biti opterećenje koje će uništiti stari drveni pod.

suptilnosti ugradnje

S obzirom na karakteristike takvog estriha, trebali biste saznati možete li napraviti estrihdrveni pod. Stara baza mora biti dovoljno jaka da se pod ne može deformirati.


Ako baza ne inspirira povjerenje, onda je smisleno rastaviti je i ojačati ugradnjom dodatnih zaostataka. Dakle, možete osigurati, inače nakon ulijevanja je malo vjerojatno da će uspjeti kontrolirati proces uništavanja.

Uređaj za izravnavanje

Za početak, možete ukratko opisati kako napraviti podnu oblogu na drvenom podu. Prvo morate položiti hidroizolacijski sloj u obliku polietilenskog filma. Na vrhu se montira metalna armirajuća mreža, a zatim se vrši punjenje, strogo u skladu sa svjetlosnim signalima.

Svjetionici će pomoći u usklađivanju mješavine. No, prije svega toga, stari pod je potrebno pripremiti.

Nanošenje temeljnog premaza na drveni pod

Priprema starog drvenog pokrivača svodi se na činjenicu da se prekriva hidroizolacijskim sredstvom.

Prije toga trebate:

 1. Rastavite stari pod i dodajte zaostatke. Udaljenost između njih je smanjena za 30-50%.
 2. Ako je potrebno, zamijenite stare, istrošene daske.
 3. Velike praznine zapenivayu pjene, i mali kit epoksidni kit.
 4. Nakon što se pjena i kit osuše, višak pjene se odsiječe, a ostruge na podu odstranjuju brusnim papirom, nakon čega se nanose dva sloja hidroizolacijskog temeljnog premaza na cijelu površinu poda.

Ista brtvila obrađuje zidove do visine koja je nešto viša od razine.kravate.

Polaganje plastične folije

Sljedeća faza uključuje polaganje polietilenskog filma na pripremljenu površinu.


To se može učiniti na sljedeći način:

 1. Obično je film u roli, tako da se valjak mora razviti i proširiti po cijeloj površini. Ako širina filma nije dovoljna, dodaje se preklapanje.
 2. Rubovi filma trebaju biti postavljeni na zidove ili pregrade na visinu prekrivenu temeljnim premazom. Da bi se rubovi filma držali u željenom položaju, fiksiraju se trakom ili nekom drugom prikladnom metodom.
 3. Metalna ojačana mreža postavljena je na vrh filma.

Ugradnja svjetionika

Da bi se estrih učinio i nakon ulijevanja, potrebno je montirati signalne svjetiljke. Najbolje je pribjeći instaliranju komercijalnih metalnih signala. Oni su postavljeni strogo prema oznakama koje označavaju granicu gornjeg sloja punjenja.


Budući da se za polietilenski film ne uzima rješenje, potrebno je malo znojiti. Da biste ispunili ovaj zadatak, morate pomiješati vrlo hladno rješenje koje bi moglo održati svoj oblik pod tim uvjetima. Nažalost, bez signala ne može se dobiti ravna površina.

Postupak lijevanja

Nakon što su svjetionici izloženi i ojačani, možete početi lijevati betonsku mješavinu. Podni estrih izvodi se otopinom koja sadrži plastifikator.


Drugim riječima, sastav smjese nije ništarazlikuje se od sastava otopine, koja se koristi za proizvodnju estriha, primjerice u stambenim zgradama. Mnogi preporučuju korištenje deterdženta za rublje kao plastifikatora (po šaku od 100 l po šaci).

 • Žbuka se izlije na pod između vodilica. Visina estriha mora biti najmanje 50 mm.
 • Punjenje se provodi u jednom ciklusu, bez značajnih prekida. Ne možemo dopustiti da se dio područja preplavi u jednom danu, a drugi dio sljedećeg dana.
 • Kako bi se uklonili zračni mjehurići, površina svježe podne obloge obrađena je igličastim valjkom.
 • Površina cementnog estriha mora biti potpuno ravna. Da biste to učinili, koristite pravilo koje glatko rješenje, na temelju beacons. Ako postoji potreba, onda ga prelaze na vrh s građevinskim plovkom.
 • Nakon lijevanja potrebno je pustiti da se košuljica potpuno osuši i za to joj treba pomoć. Da biste to učinili, nekoliko puta dnevno, glazura se navlaži vodom i prekrije plastičnom folijom.
 • Dva dana nakon ulijevanja možete ukloniti svjetionike, nakon toga ispuniti praznine istom otopinom.
 • Zatim se glazura ponovno navlaži vodom i prekrije filmom. U takvom stanju, estrih "dostiže" još 2 tjedna. Tek nakon toga na pod se može postaviti podna obloga.

Suhi estrih

Prednost takvog estriha je potpuno odsustvo "mokrog" rada. Suhi estrih na drvenom podu - ovo je odlično rješenje ako nema dovoljno vremena za popravke.

zaTo je potrebno:

 • hidroizolacijski materijal;
 • materijal za ugradnju jastuka. Za to je prikladan kvarcni ili ekspandirani glineni pijesak;
 • ploče od gipsanih vlakana ili iverica.


Tehnologija montaže suhog estriha:

 1. Nakon pripreme stare drvene površine, nanosi se film kao hidroizolacijski sloj. Rubovi filma trebali bi biti na zidu, odmah iznad razine estriha.
 2. Zatim se postavlja armaturna mreža koja će osigurati stabilnost cijele konstrukcije.
 3. Nakon toga, nastavite s formiranjem jastuka u rasutom stanju. Sloj jastuka trebao bi biti dovoljan, a ravnost je idealna.
 4. Za izravnavanje jastuka, bolje je upotrijebiti letvu ili pravilo (čitaj također: "Izravnavanje poda ispod pločice: kako to učiniti sam").
 5. Posljednja faza uključuje ugradnju gipsanih vlakana ili iverice na jastuk.

Prednosti suhog estriha su očigledne, kao i prednosti ugradnje GVL-a na drveni pod ispod pločica. Suhi estrih može značajno uštedjeti vrijeme na popravcima. U isto vrijeme instalacija se može zaustaviti ili nastaviti u bilo koje prikladno vrijeme. Osim toga, suhi estrih nije tako težak kao betonski estrih. To daje neke dugoročne izglede za iskorištavanje sličnog poda.

Zaključak

U ovom se članku detaljno opisuju vrste glazura koje su složene na drvenu podlogu. Unatoč činjenici da su mnogi skeptični prema takvim mogućnostima, svemeđutim, treba napomenuti da polaganje estriha na drvenu podlogu nije nemoguć zadatak. Ova tehnologija pomoći će mnogima da riješe sličan problem kod kuće ili u zemlji.


Činjenica je da život ne stoji mirno, au nekim slučajevima možete se odlučiti za modernije i ljepše materijale koji nemaju alternativu u određenim uvjetima. Na primjer, u kupaonici ili u kuhinji, bolje je staviti pločicu na pod. To će biti ispravna odluka jer se lako čisti i trajna je. U isto vrijeme, većina ne zna da je moguće postaviti pločice na drvenu podlogu bez problema, bez potrebe za ugradnjom.