Zašto se podni strugač pukne i što učiniti s tim

Idealna baza betonskih podova je ono što svaki kupac želi. Kao što pokazuje ruska praksa, u većini slučajeva konačni rezultat rijetko zadovoljava očekivanja. Površina je neugodno iznenađena višestrukim smetnjama, deformacijama, nepravilnostima, "bikovima" i tako dalje. Razmotrite zašto se pojavljuju kvarovi i kako popraviti pukotine u estrihu.

Zašto pukotine na podu estriha

Bilo koji betonski kolnik, nedavno izliven ili star, prolazi kroz takav fizički postupak kao što je skupljanje. Stoga je stvaranje pukotina često prirodni fenomen. No, čak iu SSSR-u došao gore sa načinima za counter. Naime, formiranje dilatacijskih spojeva kroz određeno vrijeme tijekom polaganja poda. Nakon što je pod konačno otvrdnuo i podigao čvrstoću, te su praznine bile ispunjene cementno-pjeskovitom mješavinom, zatim je sve bilo pažljivo poravnato i dobivena je apsolutno glatka, monolitna podloga za daljnju ugradnju završnog materijala.

To je prirodni razlog nastanka defekata. No, najčešće pukotine u podu estriha nastaju kao rezultat kršenja tehnologije za formiranje baze betona. Pogreške uključuju:

Izbor materijala ispod standarda

To mogu biti proizvodi niske kvalitete ili mješavina nepoznatog proizvođača s tajanstvenom kompozicijom. Nije tajna da snaga budućeg estriha, njegova otpornost na stres ovisi o kvaliteti sirovine.

Nedovoljno razvijena bazaza spojnicu

Poznato jeestrih se može izliti na bilo koju podlogu, čak i na tlo ili u jastuk od ekspandirane gline, pijeska i šljunka, itd. Ako se propusti čitava faza pripreme, uključujući nabijače, prolijevanje, punjenje i druge procese, kvalitetni estrih neće uspjeti. Pod će nužno puknuti, on će se deformirati, ispod njega će se formirati praznine, područja bez pritiska i tako dalje.

Poremećaj omjeratijekom serije

U trgovinama zgrada možete kupiti i gotove smjese i sirovine. Pravilan udio pijeska, cementa, vode i drugih komponenti nije teško pronaći. Mnogo je teže zadržati ih. Ako u mješavini nema dovoljno vode za miješanje, dio veziva će ostati kao prah, neće dobiti čvrstoću. Višak vlage dovest će do raslojavanja i povećanja vremena sušenja i sušenja. Ušteda na cementu također neće imati bolji učinak na kvalitetu gotove podloge.

Ne zaboravite na takav čimbenik kao što je miješanje. Nedovoljno temeljito miješanje, prisutnost kvržica - to je zajamčena niskokvalitetna etaža u budućnosti. I onda se ne bi trebalo iznenaditi da je pukotina napuknula, počela se prašiti i rušiti pijeskom.

Prajmiranje

Prilikom formiranja cementno-pješčanog poda na površini minerala, stručnjaci preporučuju da se čisti od prašine, ulja i mrlja od bitumena, a zatim pomoću temeljnog premaza za duboko prodiranje, armature ili ljepila. To ovisi o tome koliko će se slojevi povezati, bez formiranja šupljina, "odvojene" površine,kvarove i druge nedostatke.

Ojačanje

Ova faza je zanemarena ili lijena ili pretjerano ekonomična. Ali, kao što znate, "škrtac plaća dva puta." Zadaća mreže za ojačavanje leži upravo u tome da ojača kravatu, da je učini što monolitičnijom i da ne dopusti da se “raširi”.

Nedostatak trake za prigušivanje

S obzirom na činjenicu da materijali zidova i podova imaju različiti koeficijent linearnog širenja, u posljednjih 10 godina proizvođači suhih smjesa sve više preporučuju upotrebu tzv. zidovi za pucanje.

Nedostatak odgovarajuće skrbii iza glazure

Cement dobiva snagu 28 dana. Jednostavno rečeno, tijekom tog perioda mješavina veziva i vode postupno se pretvara u neku vrstu "gela", koji formira cementni kamen kada se stvrdne. Iznad smo već naznačili da nedostatak vlage dovodi do činjenice da suhe komponente ostaju u obliku praha.

Kako bi se gubici vode (kroz isparavanje) sveli na najmanju moguću mjeru, preporučuje se potpuno uklanjanje promaje, isključivanje sustava grijanja, povremeno navlaživanje površine i prekrivanje filmom.

Naveli smo najčešće pogreške zbog kojih se glazura može puknuti. Naravno, stručnjaci u istraživačkim laboratorijima ponekad nailaze na potpuno nezamislive uzroke nedostataka. Na primjer, kadaplastične boce koriste se kao spojnice ili se smjesa stavlja u komade, s prekidima od 2-4 sata do nekoliko dana. Da biste dobili kvalitetne temelje, najprije naučite ruske SNiP-ove o radu s betonskim podovima (SP 29.13330.2011 "Podovi. Ažurirana verzija SNiP-a 2.03.13-88", Razvojni doplatak SNiP 2.03.13-88 "Podovi. Tehnički zahtjevi i pravila dizajna, uređaji, prijem, rad i popravak ”, SNiP 52-01-2003“ Betonske i armirano betonske konstrukcije ”, SP 20.13330.2010“ Tereti i utjecaji (s izmjenama N 1, 2) ”, itd.). To će pomoći izbjeći pojavu nedostataka ili barem razumjeti razlog njihovog formiranja.

Napuknuta glazura - uklanjanje defekata na podu

Uklanjanje deformiranih područja provodi se ili lokalno ili temeljito. U potonjem slučaju, cementno-pješčani sloj je potpuno uklonjen i postavljen je novi. Ali ne svaki kupac pristaje na takvu radikalnu odluku. Stoga se najčešće provodi djelomični popravak oštećenog područja.

Stručnjaci preporučuju rad s rasjedima širine od 1-2 mm. Manje, tzv. "Kose" pukotine ne smiju se dodirivati.

Prvai najučinkovitijametodaje ispuniti mjesto loma popravnom smjesom. Može biti:

  • kvalitetna cementno-pjeskovita mješavina;
  • fibrobeton (za podove visoke čvrstoće);
  • gotove suhe formulacije za suho čišćenje, na bazi cementa ili cementnog žbuke (u asortimanu su gotovo svakog proizvođačasmjese);
  • gotovi kit epoksidnog cementa;
  • kompozicije za punjenje na epoksidnoj, poliuretanskoj, bitumenskoj ili gumenoj podlozi (proizvode se u cijevi kao brtvila ili u obliku paste u posudama);
  • ljepilo za pločice na cementnom vezivu, itd.

Postupak punjenja je sljedeći:

  1. Pukotina je izvezena brusačem ili perforatorom i pažljivo otprašena;
  2. Pukotina je navlažena ili obilno premazana;
  3. U udubljenje se postavlja popravna mješavina, po potrebi ojačana mrežicom za žbukanje.

Druga metodanaziva se zatvaranje sile. Razlikuje se od prethodnog po tome što je područje deformacije izvezeno ne samo duž, nego i preko puta s razmakom od 15-30 cm, a u rezove su umetnute spojnice, vijci, čelične žice ili armature. Zatim se zapečati s pripremljenom smjesom, površina se poravna.

Obnovljeni estrih trebao bi se osušiti, po mogućnosti najmanje 2 tjedna. Optimalno vrijeme za tehnološki prekid obično je naznačeno na naljepnici popravne mješavine.

Ako prije ugradnje završnog materijala primijetite da se pukotine, bez obzira na to kako se popravljaju, nastavljaju oblikovati, onda je vrijedno trošiti vrijeme i novac na polaganje novog estriha. To će vas spasiti od mnogih problema u budućnosti.

Savjet! Ako vam je potreban serviser, postoji vrlo pogodna usluga za njihov odabir. Samo pošaljite u donjem obrascu detaljan opis posla koji treba obaviti i na kojiPonude ćete primati poštom s cijenama građevinskih timova i tvrtki. Recenzije o svakoj od njih i fotografije s primjerima radova možete vidjeti. BESPLATNO je i neobvezujuće.
Dobro oglašavanje
Najčitanije