Linoleum s imitacijom ispod laminata: biti ili ne biti


Laminirani parket nastao je kao jeftin analog prirodnog. Tijekom vremena, gornji sloj je postao toliko popularan da je već bio oponašan. To jest, koristiti kao površinu površinu valjaka i modularne podne materijale. Poznati proizvođači u velikom rasponu linoleum proizveden pod laminata.

Imitacija laminiranih premaza - značajke dekora

Dizajn „pod laminat“ aktivno se koristi uglavnom u proizvodnji PVC premaza modularnog i valjkastog tipa. U pogledu fizičkih i tehničkih karakteristika, podni materijal se ne razlikuje od analoga s dekorima od pločica ili mramora, tekstilom ili granitom. Heterogeni proizvodi proizvode se u svim razredima za svaku primjenu: kućanstvo, polu-komercijalne, komercijalne, pa čak i neke visoko specijalizirane serije.

Kao što je poznato, lamelirani premaz idealno kopira drvo za sve vizualne parametre:

  • shemu boja u svim bogatstvima prirodnih i umjetnih (s bojama, izbjeljivanjem) nijansi;
  • Tekstura stabla, njegov jedinstveni uzorak;
  • Raspon veličina letvica. Njihova duljina varira od 60 cm do 2 m, u širini od 12 cm do 40 cm;
  • Utiskivanje površine, koja se podudara s uzorkom drvenih pora, tj. "U registru".

Što se tiče palete i teksture PVC premaza, kupcima se apsolutno ništa ne može žaliti. Linoleum s uzorkom za laminat i modularan, a rola je dostupna u različitim nijansama, od mliječno bijelog pepela do gotovo crne wenge. Jedinstveni drveni uzorak je vrlo jasno nacrtan, sve do malih pukotina oko čvorova ili malih tragova u rustikalnim uzorcima.

S dimenzijama laminirane površine malo je teže. Za linoleum s imitacijom laminata najčešće se koristi najčešći dimenzionalni standard - 120x20 cm, ali u nekim zbirkama Tarkett, Juteks, Grabo možete pronaći dizajne za kraće ili obratno, izdužene laminirane trake.

Pod standardnim letvicama.
Ispod izduženih letvica.
Ispod skraćenih dasaka.

Strukturna na dodirnoj površini najbolje je razvijena u skupim serijama. Apsolutno sve se ponavlja: male linije, zavoji, vyashblinka, brušene ili istrošene površine, kao i skošenje. Uz pomoć posljednjeg dekorativnog elementa stvoreni su različiti vizualni efekti: volumenski pod, stara šetnica s rupama između letvica, beskrajna daska itd.

Neki kupci nisu izloženi riziku od reljefnog linoleuma zbog straha od trajnog zagađivanja plitkih udubljenja. To je zabluda, jer se podni materijal lako čisti vodom iliusisavač. I 1-2 puta mjesečno preporučuje se intenzivno čišćenje uz uporabu proizvoda za njegu PVC premaza.

Linoleum pod laminatnim kolekcijama u ekonomskoj klasi ne može se pohvaliti takvim "bogatstvom": premaz na dodir je gladak ili malo grub, ima blagi ili rijetki utisak.

Polaganje prevlake s dekorom ispod laminata provodi se prema standardnoj shemi na snažnoj, ujednačenoj i čvrstoj podlozi. No, s važnim nijansom: da biste dobili prekrasan monolitni kat, krpe u sobi moraju biti montirane u jednom smjeru s obveznim ugradnjom uzorka. Za pričvršćivanje spojeva, preporučljivo je koristiti ljepilo "hladno zavarivanje" ili, u ekstremnim slučajevima, ljepilo za PVA. Primjena metode vrućeg zavarivanja opravdana je u područjima s velikim opterećenjem stopala, ali je kabel za zavarivanje odabran prema boji koja dominira uzorkom.

Linoleum ili laminat


Određivanje podnice nije lako. Da biste mogli birati između laminiranog parketa i linoleuma s uzorkom za laminat, morate usporediti njihove osnovne karakteristike.

Parametri Laminat Linoleum
Izgled Spektakularni premaz u širokom rasponu boja, tekstura, širokog raspona raspona veličina letvica Materijal za podne obloge s dobrom paletom dekora koji su najviše traženi od strane kupaca
Primjene Kućanstvo, trgovina, sport i mokri.Izuzetak su prostori s posebnim zahtjevima za bakteriostatičnost, higijenu, kao i nakupljanje statičkog elektriciteta na podu, Sve vrste prostorija, uključujući mokri, zdravstveni i fitness, sport, laboratorij i mnoge druge.
Prosječni vijek trajanja 7-30 godina 7-5 godina
Interakcija vode Vodootporan je samo PVC kompozitni laminat. Svi ostali se ne razlikuju po otpornosti na vodu, a koeficijent upijanja vode varira od 8 do 18%. Kućanske serije imaju vodootpornu površinu. Komercijalno inertan na vodu, koeficijent upijanja vode je gotovo nula.
Održivost Da Da
Podno grijanje Da, do +27 ° C Da, do +28 ° C
Toplinska izolacija Minor Minor
Izolacija buke Premaz daje rezonanciju na niskim i srednjim frekvencijama, stoga je uvijek potreban dodatni sloj koji izolira buku Minor
Njega Nekomplicirano Jednostavno
Polaganje Provodi se relativno brzo. Ne zahtijeva posebna znanja ili profesionalne alate, ali se u tom procesu generira određena količina otpada - do 10% površine. Instalacija je brza, čak i početnik može to podnijeti.
Troškovi Od 350 rubalja /m2i više Od 200 rubalja /m2i više

OdU tablicama je jasno da se za stambene ili poslovne prostore može kupiti linoleum i laminat. Glavna stvar ovdje su osobne preferencije i financijske mogućnosti.

Izgled u unutrašnjosti

U trgovini kupci često pitaju konzultante pitanje - koji je najbolji materijal za završnu obradu, svjetlo ili tamno ?! Nikada nemojte napraviti ovu pogrešku, jer zaposlenik poslovnice ne zna vaš ukus i karakter, osobne postavke boja, nije vidio kuću ili stan. Zadatak prodavatelja je odabrati najbolji za parametre sobe, njegovu namjenu bez uzimanja u obzir dekorativne komponente. Osim toga, dugo poznata činjenica - linoleum na zaslonu monitora ili u prodajnom prostoru značajno se razlikuje u hladu od premaza koji se nalazi u zatvorenom prostoru. Njegov ton je pod utjecajem intenziteta svjetlosnog toka, boje zidova, namještaja itd.

U prostoriji s velikim staklenim prostorom.

Figurativno govoreći, elastični i modularni laminatni premazi dostupni su u tri palete boja, uključujući:

  • Prirodne nijanse drva - lagani i bogati med, jantar, prigušeni sivo-plavi i grafitni tonovi za staro ili patinirano drvo;
  • Premazi za bijeljeno drvo - u pravilu se ovaj pojam odnosi na sivi linoleum kupaca. Zapravo, ova skupina uključuje najmanje 40 polutona, od snježno bijele do sivo plave;
  • Daske s imitacijom mrlja u tamnim bojama - cijela gama smeđe boje, od lagane oker do tamne čokolade.
Bogati wenge ton.
Bogata tekstura.
S toniranjem.
U klasičnoj verziji.
U prirodnim nijansama.
Izbijeljene nijanse.

Pravilnim pristupom, svaka boja može donijeti udobnost, smirenost i toplinu u unutrašnjost. Ili obrnuto, da biste sobi dali lakoću, prozračnost, prilagodite se načinu rada. Glavna stvar je ispravna kombinacija. Dakle, sve prirodne nijanse pepela, bora, hrasta, trešnje ili oraha smatraju se suzdržanim, gotovo univerzalnim. Ovo je izvrsno rješenje za dom ili ured dizajniran u stilu bezvremenskih klasika koji ima skandinavsko, elegantno carstvo ili ambiciozni moderni stil. Ako namjeravate namještaja od masivnog drva ili drva, onda linoleum treba biti 1-3 tone svjetlije ili tamnije.

S dodirom namještaja.

Boja je oraha.

U sobama sa slabim osvjetljenjem ili nedostatkom sunčeve svjetlosti preporučuje se bijeli linoleum ili bilo koja nijansa bež boje. No, da ne bi dobili analogiju bolničkog odjela bez lica, mora biti uravnotežen s tamnim umetcima s naglaskom. Svijetli pod će izgledati svježe i elegantno samo u kontrastu s drugim namještajem. Izbjeljeno drvo u pravilu je popularno za izraduinterijeri u stilu antičkog, engleskog klasicizma, renesanse, minimalizma i drugih

U skandinavskoj unutrašnjosti.

Ispod bijelog drveta.

Bogate boje obojenog drva privlače ljepotu i temeljitost. Linoleum pod laminatom u izvedbi wenge ili bog hrasta izgleda teško i vizualno preopterećuje sobu. Stoga se mora razrijediti svjetlim zidovima, namještajem, toplim bojama. Ali bez sumnje, takav premaz će izgledati vrlo lijepo u bilo kojem modernom interijeru ili ukrašen antiknim, etničkim, itd.

U čokoladnim tonovima.

Antracit.

Dizajneri preporučuju odabir naglaska za pravi izbor. To jest, element koji će poslužiti kao početna točka boje. To mogu biti vrata, namještaj, podovi. Ako je moguće, odvesti do trgovine uzoraka namještaja ili vrata fronte (ne fotografije!) I pokušati pokupiti linoleum.

Ako planirate stvoriti neku vrstu unutarnje simbioze u kojoj će se sve nadopunjavati, onda bi shema boja trebala biti ista s malom razlikom u polutonima. Ili možete pokušati eksperimentirati s dostavnicom. Na primjer, lakirani namještaj i mat linoleum s dubokim reljefom i uzorkom starog drva. Ili pod od linoleuma s imitacijom laminata radijalnog kroja i situacija pod drvenim tangencijalnim odabirom.

Kontrast teksture.

Kontrast sjajnog namještaja i mat linoleuma.

Postoji mnogo različitih klišeja koji reguliraju kombinaciju određenih boja, materijala, tekstura. Ali završna obrada je, prije svega, kreativna. U potrazi za prikladnim završnim premazima ponekad se nađu zanimljivi sastavi koji ne odgovaraju poznatim pravilima. Stoga, ako vam se sviđa, prekidajte tradiciju i usudite se stvoriti.
Rustikalni stil.
Ravnoteža tekstura i tonova.
Topla sjenila u unutrašnjosti.
Novi pogled na bijelo.
Izvorno rješenje za očuvanje sklada.
Raznovrsnost boja.

Savjet! Ako vam je potreban serviser, postoji vrlo pogodna usluga za njihov odabir. Samo pošaljite u donjem obrascu detaljan opis posla koji treba obaviti i dobit ćete ponude s cijenama od građevinskih timova i tvrtki. Recenzije o svakoj od njih i fotografije s primjerima radova možete vidjeti. BESPLATNO je i neobvezujuće.
Dobro oglašavanje
Najčitanije