Kako napraviti pod od stakla - vrste i načini uređenja

Nedavno je postala vrlo popularna za korištenje stakla premaz u unutrašnjosti različitih prostorija i stambenih, uključujući. Članak se fokusira na vrstu premaza, kao što su stakleni pod, značajke, pozitivne i negativne točke prilikom korištenja stakla.


Mogućnosti staklenog poda

Stakleni pod u dnevnoj sobi i danas je luksuz, ali vrijedi toga. Uz visoku cijenu premaza pouzdan je, učinkovit u radu i vrlo lijep. Vlasnik je vrlo sposoban samostalno oblikovati i, prikazujući svoje dizajnerske talente, stvoriti izvornu dekoraciju i rasvjetu.


Razmotrimo osnovne metode podova:

 1. Traka je tehnika koja pokriva podove duž zidova prostorije. Sličnu strukturu podova vam daje prostor izvorni izgled, kao i montirati kvalitetan sustav rasvjete.
 2. Niša je udubljenje u podnožju poda prekriveno staklenom pločom. Pod prozirni dio možete postaviti različite dekorativne elemente. Ovo će biti pravi ukras svake sobe.
 3. Ako koristite preklapanje staklene ploče, to će stvoriti vizualni prostor sobe i dati osjećaj lakoće. Takvi dizajni imaju najveću popularnostu višekatnim kućicama.
 4. Naravno, staklo se može izlijevati i na veliko područje, a ponekad se koristi i kao glavni premaz za cijelu sobu. To posebno vrijedi za stanove i kuće s niskim stropovima. Ako podignete visinu površine je neprihvatljivo, možete koristiti tekuće staklo za pod i dobiti barem spektakularan premaz nego s složenim postupkom ugradnje staklenih podova.
 5. Pod također može biti prekriven staklenim bocama. Za nekoga će takva površina izgledati vrlo originalno u dizajnu, ali zapravo se ovaj oblik stakla koristi za poboljšanje topline i hidroizolacije. Štoviše, ovaj premaz se može izvesti bez značajnih troškova, budući da se korištene boce mogu prikupiti u potrebnoj količini ili kupiti po cijeni od staklene posude.
 6. Stakleni mozaik - premaz je originalan i vrlo lijep. Takav stakleni pod u kupaonici popularan je i jako ga cijene zaljubljeni parovi koji uz pomoć dobro osmišljenog sustava rasvjete mogu dobiti romantičnu atmosferu čak iu najbližim sobama. Štoviše, tehnologija polaganja takvog premaza čini površinu apsolutno sigurnom za uporabu.

Konstrukcija staklenih podova

Potrebno je podijeliti stakleni pod na dijelove:

 • glavni su: podloga, silikonski brtveni sloj i obloga od stakla;
 • dodatak treba uključivati ​​rasvjetu i dekor.


Prema tome, mogu se odstupiti od dodatnih dijelova, alistakleni podovi s osvjetljenjem - to je definitivno vrh ideja za izgradnju. Nemojte zanemariti dizajn, ako postoji mogućnost za provedbu raznih modifikacija kako bi se ukrasio premaz.

Razmotrite značajke slojeva staklenog poda:

 1. Važnost čvrstih temelja je neosporna, budući da se potencijalna djelotvornost staklenog premaza može unaprijed odrediti značajkama ovog dijela. Koristi se za bazu najčešće izdržljiv čelični okvir ili ploča od armiranog betona.
 2. Podno staklo ima najveću čvrstoću i može izdržati 400 kilograma po kvadratnom metru. Takav se materijal naziva triplex (tri sloja). Troslojni premaz također se može zamijeniti laminiranim kaljenim staklom. Postoje određene nijanse rada. Vrlo je važno izbjegavati udaranje stakla, bez obzira na njegovu snagu. Utjecaj odgovarajuće sile uzrokovat će pucanje površine. No, u isto vrijeme, premaz je vrlo jednostavan za njegu, a izgled je fascinantan za goste i izgleda prekrasna na fotografiji za društvene mreže ili imenike agencija za nekretnine.
 3. Potrebna je silikonska brtva kako bi se podloga uklonila iz staklene prevlake. Bez upotrebe ovog sloja, staklo će jednostavno puknuti neko vrijeme nakon početka rada.
 4. Pozadinsko osvjetljenje ispod staklene obloge postaje vrlo lijepo, jer ponekad lom svjetlosti stvara doista nevjerojatne crteže. Koristite za montažuTakav sustav može biti fluorescentna ili LED traka. Dizajneri vole stakleni premaz jer njegova transparentnost omogućuje vam da stvorite bilo kakve ideje o stvaratelju u stvarnom životu.
 5. Dekorativni sloj je važan dio u ukrašavanju podova. Elementi ovog sloja nanose se na podlogu, a ne na staklo, jer prozirnost stakla osigurava ljepotu poda u cjelini. Za ovo se koriste: filmovi s 3D efektom, mali morski oblutci itd. Elegantna opcija mogla bi biti organizacija u podnoj oblozi ovog akvarija ili terarija.

Proces stvaranja staklenog poda

U nedostatku prostora za organiziranje volumetrijskog premaza stakla, možete koristiti tekuće staklo za estrih, koje izgleda jednako lijepo kao i tradicionalni premazi. Međutim, to će biti složeniji način stvaranja staklenog poda.


Brzina i kvaliteta izvedenih radova ovisi o dostupnosti unaprijed pripremljenih materijala, alata i potrošnog materijala:

 • izravna staklena obloga u obliku panela, čiju proizvodnju mogu proizvesti specijalizirane tvrtke;
 • metalne konstrukcije za montažu ploča;
 • završni materijali za oblaganje postolja: drvo, crijep, laminat itd.;
 • ukrasni predmeti;
 • silikon za brtveni sloj;
 • brtvilo;
 • potrošni materijal: vijci, vijci itd.;
 • Bugarski i odvijač.


Radovi se izvode uodređeni slijed:

 1. U početku je potrebno stvoriti šupljinu u kojoj će se baza postaviti. U tu svrhu se u podu izrađuje niša, ili se površina podloge mora nalaziti viša. Prema standardu, debljina cijele konstrukcije obloge stakla je najmanje 15 centimetara.
 2. Metalni okvir smješten je uz zidove udubljenja i učvršćen vijcima. Nakon postavljanja nosača možete početi dovršiti udubljenje.
 3. Na pripremljenu površinu moguće je montirati sustav rasvjete. Na primjer, LED traka treba biti zalijepljena na dno metalnog profila, a ožičenje se može izvesti kroz malu rupu u premazu. Moguće je postaviti veći dio ožičenja kroz prethodno pripremljeni kanal, koji se stvara metodom stenšinga.
 4. Zatim se na metalni profil nanosi sloj brtvila. Ne možete odbiti korištenje ovog materijala, jer će to značajno smanjiti vijek trajanja staklene ploče, koja će biti položena na ovaj sloj. Vrlo je važno da staklo uopće nema dodirne točke s metalnim profilom.
 5. Konačno djelovanje treba biti polaganje dekorativnih elemenata i pričvršćivanje staklene ploče na površinu. Svi šavovi u konstrukciji moraju biti zapečaćeni brtvilom tako da izgleda estetski ne samo u središtu prostorije, već i po obodu. To je posebno važno za fotografije prije prodaje ili sastanke s potencijalomkupce koji mogu sumnjati u kvalitetu obavljenog posla. Da, a vlasnik neće biti jako lijepo ako na podu bude jasno vidljivo nešto prljavih mjesta ili nedostataka iza stakla.

Ukupno

Mnoštvo staklenih premaza omogućuje postizanje zapanjujućeg učinka u dizajnu podova. Naravno, ova opcija je vrlo skupa, ali, kao što je jasno iz gore navedenog, možete učiniti s improviziranim sredstvima. To je najprikladnije za ove prazne staklene boce.

Upute prikazane u ovom članku pomoći će vam da se nosite s procesom ugradnje stakla.

Oni koji su zainteresirani da li je moguće pokriti betonski pod tekućim staklom bit će još jednostavniji, budući da je proces lijevanja opisan na ambalaži s materijalom i sam postupak je mnogo jednostavniji od metoda opisanih u članku.

U slučaju određenih poteškoća, uvijek možete kontaktirati stručnjake koji će obavljati sve poslove brzo i uz jamstvo kvalitete.