Dizajn pločica u kuhinji


Kuhinjski prostori mogu se sigurno zvati poljima za kreativnost. Naravno, zbog stalnih opterećenja, pod mora biti visoke kvalitete, izdržljiv i otporan na utjecaj negativnih čimbenika. No, asortiman poznatih proizvođača keramičkih pločica ima toliko mnogo unutarnjih rješenja, raznih varijacija, gotovih projekata, koji jednostavno "oči trče" iz takvog izobilja.

Počevši od izbora stila i boje

Stručnjaci identificiraju tri osnovne skupine unutarnjeg uređenja:

 • Klasični stilovi , koji odgovaraju određenim epohama. Oni su doslovno apsorbirali sjaj svoga vremena, pa je u aranžmanu naglasak na plemenitom sjaju i aristokratskom šarmu. Ova kategorija uključuje grčke, rimske, romaničke stilove, kao i poznati rokoko, barok, renesansu, carstvo i druge. Karakteristične razlike su glatke linije, popločani pod s namjerno podvučenom kamenom strukturom ispod sedre, granita, mramora ili terakote, prisutnost drva s dekoracijom (tzv. Dizajnerski palača, pozlaćeni paneli) je obavezna. Sve te značajke savršeno se odražavaju u modernim pločicama (slika ispod).
  Istaknuta je dominacija prirodnog kamena.
  Kat s dekorima.
  Pločica ispod parketa.
  Efekt mramora.
 • Etnički stilovi , koji imaju dobro definiran geografski "obvezujući". Uključujući europske (skandinavske, mediteranske, brvnare), englesko govorne (zemlja, engleski, New York) i egzotične (japanski, afrički, marokanski). Oni praktički nemaju zajedničkih osobina, svaki crtež je jedinstven na svoj način, stoga je fascinantan svojim nestandardnim ili obrnuto, s ispravnošću linija i cjelovitošću kompozicije. Pogledajte kako izgledaju neobične, a ipak impresivne etničke podne pločice za kuhinju (slika dolje).
  U seoskom stilu.
  Marokanski stil.
  U maurskom stilu.
  U stilu planinske kuće.
 • Moderni stilovi , koji nastaju i umnožavaju se pod utjecajem popularnih subkultura. Oni jednostavno ne odražavaju trenutno raspoloženje u društvu. Takvo razumijevanje života, njegova duha i filozofije. Dizajni ove serije su jedinstveni, teško je povući paralele između njih. Izgled se može izvoditi prema standardnim izvedbama prikladne Urbane i može se kombinirati samostalno kako bi se stvorio interijer u stilu eksplozivne avangarde.
  Avangarda - svijetle kombinacije pločica različitih serija.
  Crijep ispod kamena u stilu urbanog.
  Jednobojni granit za stil minimalizma.
  Art Deco stil refleksije u podnim pločicama.
Među najtraženijim, prema uvjeravanjima dizajnera, još uvijek su vječiti engleski klasici, country glazba s rustikalnim dodirom i funkcionalna moderna. Zato se podne pločice uglavnom proizvode u mirnim, neutralnim tonovima bež, crvene, smeđe i sive boje.

Svjetlo sjajne pločice, kao i mat, smatraju se univerzalnim. Može poslužiti kao pozadina za ostatak završne obrade ili nenametljivo održavati cjelokupnu shemu boja mramornim mrljama, teksturiranom površinom ili malim kontrastnim umetcima. Međutim, problem je u tome što su kuhinja, hodnik i hodnik područja s visokim stupnjem stvaranja raznih mrlja i prljavštine na podu. Zato budite spremni za česta čišćenja.

Posebno je lijepa kombinacija dviju mogućnosti - bijele i crne pločice u čitavom nizu rasporeda: šah, kaotično, geometrija itd.

Proizvođači proizvode tamne nijanse, ali uuglavnom kao dodatak svjetlosnim, odnosno takozvanim suputnicima. Nezavisno, bez kontrastnih aditiva ili prijelaza, ne preporučuje se njihovo korištenje, jer je neprofesionalno vrlo teško dizajnirati pod u kuhinji koji je skladno uravnotežen sa svijetlim okvirom zidova, namještaja, tekstila i drugih elemenata.
Isto vrijedi i za zasićene boje, poput crvene, zelene ili plave. Standardne opcije za stiliziranje upućuju na neutralne nijanse, možda ispresijecane naglasnim dekorima, koje ćemo opisati u nastavku. Podovi svijetlih boja zahtijevaju profesionalan pristup, inače će se unutrašnjost pokazati odbojnom, oštrim rezanjem sa svojom neskladom i vulgarnošću. U takvim je sobama vrlo teško biti, oni vrše pritisak na psihu, oni su dosadni.

Za stvaranje stvarno lijepog poda od pločica, koristite najpoznatije tehnike dizajnera pri odabiru:

 • Bijele i mliječne nijanse vizualno proširuju prostor. No, s njihovom viškom kuhinjom soba se može pretvoriti u nešto bezlično s hotelskom ili bolničkom sklonošću. Stoga potražite kombinacije ravnoteže. Što je potrebno za to? Uzmite kataloge proizvođača: svaka kolekcija se sastoji od 1-6 glavnih dizajna i 2-10 pomoćnih(Kontrasta). Pitajte za nekoliko stvari, stavite ih na pod, promijenite, potražite svoju opciju.
 • Ako je soba mala, koristite pločice u neutralnim bež bojama ili klasičnim drvenim nijansama koje su idealne za namještaj s drvenim naglascima, sjajnim metalnim ili mat monokrom. Ili primijeniti načelo kontrastnih tekstura, dizajna, boja, formata. Pravilnim pristupom, linearnost se “ruši”, stvara neku vrstu prijelaza koji odvlači pažnju od malog broja kvadratnih metara bez ponderiranja prostora.
  Neutralna pločica u kombinaciji sa sjajnim namještajem.
  Neutralne pločice u kombinaciji s drvenim namještajem.
  Formati kontrasta.
  Boja "mekog" kontrasta.
 • U velikoj prostoriji možete primijeniti načelo zoniranja, to jest, položiti pločice različitih boja ili dizajna, raditi, objedovati i prolaziti kroz područje. To će pomoći "razbiti" prostor, osloboditi se osjećaja praznine i neke neodređenosti.
 • Ako želite eksperimentirati, pokušajte kombinirati nekoliko stilova. Izradite svoj fusion dizajn kombiniranjemklasični i seoski, provansalski i eko, minimalizam i etnički. To je lako, osobito s primjerima gotovih projekata.
  Avantgardne pločice i klasični namještaj.
  Šarene pločice u kaotičnom rasporedu.
  Neobična kombinacija podnih pločica.
  Mješavina pločica različitih boja i formata.
  Eklektik, utjelovljen u pločici.
  Drvo i mramor u jednom izlaganju.

Preljev

Za učinkovit raspored podnih pločica često se koriste dekorativni elementi:

 • Ivičnjaci i olovke;
 • Dekoracija pločica;
 • ploča;
 • Umeće kvadratni, ovalni, romboidni itd.
Njihova glavna svrha je naglasiti naglaske, tvoreći dominantno područje na podu. Najčešći i najčešće korišteni tip su elementi rubnjaka. To su uske pločice širine ne veće od 10 cm, koje se razlikuju od osnovnih proizvoda u obliku, boji ili površinskom reljefu. Promjene granica mogu se nazvati olovke - keramičke pruge, presjeka do 2 cm.
Svijetli naglasak na granici.
Granično područje.
Razdvajanje izmeđusvijetla i tamna pozadina.
Umetak vrpce.

U jednoj zbirci može biti do 8 granica i olovaka različitih veličina i dizajna, što omogućuje stvaranje složenih kompozicija na podu ili promicanje zoniranja. Najpopularnije vrste se prodaju kao dio serije ili zasebno. Ovaj tip dekorativnih elemenata polaže se na isti način kao što se pločica nanosi na ljepilo za pločice uz korištenje križanja.

Sljedeći prilično čest tip dizajnerskih proizvoda su pločice. Proizvode se u istim dimenzijama kao i glavna keramika, ali na površini imaju poseban uzorak, glatke ili reljefne, različite teksture, uzorka ili sjene, realistične slike ili strukture.

Dekori omogućuju stvaranje novih načina dizajna, primjenu smjelih dizajnerskih rješenja. Broj opcija je stvarno neograničen. Možete koristiti ove elemente točkaste, obliku svojevrstan tepih u središtu sobe ili nogostup, odaberite poseban dio kuhinje, ili položiti kat u potpunosti i dobiti kat sa svijetle uzorak.

Svijetao nastavak dekora može se nazvati panel sastavljen od 2-12 pločica. Razlikuje se po tome što se nakon montaže formira čvrsta slika s određenom parcelom. Majstori su običnopokušajte staviti ovaj element dizajna naglaska usred sobe ili s njom odaberite blagovaonicu.

Keramički umetci se rjeđe koriste od rubova i dekora, ali također daju premaz posebnom šarmu i poletu. Najčešće se proizvode kao sastavni dio kompozicije dimenzija od 2x2 do 10x10 cm, a površina može biti sjajna, pozlaćena, reljefna, teksturirana, ukrašena ornamentom, uzorkom ili realnom slikom. Najbolje od svega, kombinirani su s pločicama velikog formata na velikim površinama ili kao montažna ploča s više elemenata koja simulira mozaik.

Pokazali smo vam gotove primjere da je pločica materijal koji je najbogatiji dizajnerskim rješenjima. Mogućnosti za dekoriranje su zaista beskrajne, samo trebate odlučiti provesti vaše najsmjelije ideje.

Kontrastirajte pločice za popločavanje i keramiku ispod polja.
Registracija poda i zidova u jedinstvenom mjerilu.
Kombinacija svih elemenata pločica.
Pločice pod prirodnim kamenom.
Pločica je položena u trend patchwork.
Umjetnički stara pločice u unutrašnjosti.
Savjet! Ako vam je potreban serviser, postoji vrlo pogodna usluga za njihov odabir. Samo pošaljite u donjem obrascu detaljan opis posla koji treba obaviti i dobit ćete ponude s cijenama od građevinskih timova i tvrtki. Recenzije o svakoj od njih i fotografije s primjerima radova možete vidjeti. BESPLATNO je i neobvezujuće.
Dobro oglašavanje
Najčitanije