Kako se nositi s zaostajanjima od propadanja - izbor impregnacije i antiseptika

Lagovi su potporni elementi koji cijeloj strukturi daju željenu krutost. Na njima su postavljeni podovi. Da biste dugo mogli iskorištavati pod, potrebno je pouzdano zaštititi drvene elemente od trulih i štetnih insekata. A za to morate znati kako se nositi s zaostacima i grubim podom.


Značajke rada dnevnika

Drveni elementi konstrukcije tijekom rada nisu izravno pogođeni svim vrstama prirodnih čimbenika, kao što su oborine i vjetar. U pravilu nema izravnog kontakta između zaostataka i prirodnog okoliša.

Ponekad ih vlaga može oštetiti samo kada je postavljena na mokru podlogu. No, s rasporedom vlasnika lag vlasništvo imaju tendenciju da se spriječi kontakt barova s ​​vanjskom okruženju. Govor u ovom slučaju je o uređaju pare i hidroizolacije.


Budući da je drvo vrlo osjetljivo na procese propadanja i gljivice plijesni mogu se intenzivno razmnožavati na njemu, ono mora biti zaštićeno od nepovoljnih vanjskih čimbenika.

Sa još manjim nepoštivanjemtehnologija montažu drvene šipke stablo počinje trunuti. Upravo iz tog razloga potrebno je pod poda tretirati raznim posebnim spojevima koji mogu zaštititi konstrukcijske elemente od nepovoljnih procesa. Ovaj postupak se smatra obveznim i ne smije se zaboraviti prilikom postavljanja drvenog poda.

Vrste dizajna od prirodnog drva

Budući da je svaka vrsta drveća materijal koji se lako može trunuti, ostaje pitanje: "Što je liječenje seksualnih zaostataka?".

Pod podom, kao što je gore spomenuto, vlaga ne pada iz vanjskog okruženja, već je tamo. To znači da se kondenzacija nakuplja ispod površine poda. Razlog za ovaj fenomen je razlika u temperaturi zraka između prostorije i podruma ispod nje. Štoviše, razlika između njih može biti značajna.


Sve to znači da je obrada drvenih trupaca stvarno potrebna. Osim truljenja, drvo je pogodno plodno tlo za razne kukce koji mogu potpuno uništiti drvene podove zgrade. To ne bi trebalo dopustiti. Štetočine treba uništiti.

Ne postoji savršeno rješenje o tome kako tretirati zaostaje ispod poda. Izbor ovisi u velikoj mjeri o vrsti drva koje se koristi za ugradnju podne konstrukcije. Vodeni okoliš može različito utjecati na svaku vrstu drveća. Činjenica je da u stropovima svake od podignutih kuća mikroklima ima svojui ovise o mnogim parametrima.

U mjestima izgradnje kuća postoje različiti klimatski uvjeti, kao i vlažnost tla i zraka. Da biste riješili problem, nego da namočite zaostatke, treba pristupiti odgovorno.

Obrada podnih konstrukcija od truljenja

Bez poduzimanja mjera za sprječavanje propadanja bilo kojih konstrukcija izrađenih od drvenih elemenata, uključujući podove, bilo koja konstrukcija u najkraćem mogućem vremenu zahtijevat će velike popravke. Na domaćem tržištu postoji širok raspon djelotvornih sredstava od tretiranja kvarova.

Prema riječima stručnjaka i domaćih obrtnika, alat koji se zove Senezh se najbolje preporučio, ali se nažalost ne može nazvati univerzalnim. Prilikom kupnje treba obratiti pozornost na to da je za svaku vrstu drveća razvijen pojedinačni sastav. To ovisi o trošku sredstava. Ovaj antiseptik ima oko 10 različitih lijekova. Osim toga, metoda njihove uporabe je različita.


Zbog zastoja nastala je droga Senezh Ognebio, koja:

  • savršeno štiti drvo;
  • primijenjen bez napora;
  • ima pristupačnu cijenu;
  • u mogućnosti spriječiti požar u drvenoj kući;
  • izvrsna je biološka obrana neravnina.

Ovaj alat, prikazan na fotografiji, može podnijeti sve bez iznimke dijelove drvenih lag. "Senezh Ognebio" se također koristi za impregnaciju trupcastrukture.

Lijek nakon nanošenja na elemente drva štiti od požara do 3 godine. Kada se koristi profesionalni antiseptik za lag lag, onda je ovo razdoblje produženo na 5 godina. Ako govorimo o biološkoj sigurnosti, razdoblje djelotvornog djelovanja je oko dva desetljeća.

Kod primjene "Senezh Ognebio" treba imati na umu da je neprihvatljivo da su trupci prethodno obrađeni drugim bojama ili filmskim materijalima. Nanesite ovaj alat u skladu s uputama na pakiranju. Kada se sastav nanese na trake, njihova početna nijansa se mijenja u crvenkastu. Vidi također: "Kako se postupa s podovima u kadi od truljenja - antiseptička impregnacija i njihove vrste."


Osim toga, jedan od najučinkovitijih antiseptika na domaćem tržištu, u prodaji su i drugi visokokvalitetni proizvodi koji štite drvo od truleži.

Neki stručnjaci preporučuju korištenje vrućeg transformatorskog ulja za tretman kašnjenja, jer:

  1. Dovoljno duboko, ponekad i do nekoliko centimetara, može prodrijeti kroz drvo.
  2. Balzamirajte materijal, mijenjajući njegova izvorna svojstva.

Ponekad domaći majstori koriste rabljeno motorno ulje kako bi zaštitili zaostajanje od truljenja, iako profesionalci ne preporučuju njegovo korištenje u takve svrhe. Činjenica je da ovaj lijek nakon primjene neugodno miriše i dugo se neće ugoditi u sobi.

Dodatni način zaštite drva od truleži

U praksi se još jedan tretman primjenjuje na zaostajanje procesa raspadanja - to je uporaba kreozota. Ovaj sastav je obično obrađen željezničkim pragovima. Nažalost, kod primjene kreozota postoji i neugodan miris koji se ne može lako riješiti. Biti u takvoj kući također ne bi bilo sasvim ugodno.

Na domaćem tržištu izbor antiseptika za drvene elemente nije ograničen samo na Senege. Zaostatke možete obraditi uz pomoć raznih alata za kvalitetu (pročitajte: “Kako obraditi zaostajanje u kadi i kako to učiniti ispravno”).


Pri izboru antiseptičkog sastava potrebno je ne zaboraviti da materijali različitih vrsta drveća imaju karakteristična svojstva, a pripravak treba nabaviti uzimajući u obzir osobitosti drvenih konstrukcija za podne obloge.

Zaštita odlaganja štete od insekata

Često, vlasnici drvenih kuća suočavaju se s velikim problemom - insekti koji žive u drvu, daju im puno problema. Uz ovaj fenomen svakako treba boriti. Budući da je mjesto na kojem se nalaze zaostaci uvijek toplo, kukci se radije tamo nastanjuju i množe se. Cijele kolonije štetnika mogu poništiti podove i morati obaviti velike popravke.

Da bi se to spriječilo, potrebno je podnijeti zaostatak uz pomoć posebne zaštitne opreme. Kao što je prikazano, najučinkovitijei dokazana metoda je upotreba smole. Prije upotrebe mora biti pripremljen za uporabu.


Smola se zagrijava stavljanjem u metalni spremnik. Nakon omekšavanja možete početi raditi. Impregnacija za podnu oblogu se nanosi kistom. Nakon završetka ovog postupka, niti jedan nametnik ne može prodrijeti u strukturu drva. Činjenica je da takav trajni sloj s vremenom gotovo i nije uništen.

Ali ne samo sa smolom možete zaštititi drvo od insekata, potrošači na tržištu danas također nude kemijska sredstva koja vam omogućuju borbu protiv štetnika.

Sigurnost materijala

Kada se izabere impregnacija za kašnjenje, mora se uzeti u obzir da je kod kuće dopušteno koristiti samo sigurne formulacije. Zbog toga će drvo biti zaštićeno od insekata, a zdravlje ljudi koji žive u kući neće patiti. Kada kupujete kemijski agens treba biti upoznat s komponentama u svom sastavu.

Na temelju gore navedenih podataka jasno je da do danas postoji nekoliko mogućnosti obrade zaostajanja prirodnog drva. Svi oni pomažu u rješavanju problema povezanih s kukcima - štetočinama i mikroorganizmima koji uzrokuju truljenje. Obje ove aktivnosti moraju se obavljati na obveznoj osnovi. Ako se takvi zahtjevi zanemare, u sljedećih 5 godina pod će postati neupotrebljiv, a popravak će zahtijevatiznačajni financijski troškovi.