Kako napraviti zajednički crijep i laminat bez matice - opcije

Danas, stvarajući podne obloge, vlasnici se temelje ne samo na učinkovitosti postavljenih materijala, ali i na dizajn originalnost obloge. U članku će se raspravljati o tome kako napraviti vlastite ruke visokokvalitetnim pločicama i laminatima bez oraha. Vidi također: "Kako napraviti prag između pločica i laminata - odaberite najbolji način."


Laminat i crijep za crijep

Interes za takav dizajn podova proizlazi iz niza razloga:

  • želju za zoniranjem sobe naglašavanjem određenih dijelova prostrane sobe;
  • podjelu premaza na dva dijela radi povećanja vijeka trajanja materijala barem u onom dijelu prostora gdje je intenzitet hodanja stanovnika znatno niži.

Međutim, to neće biti o tome kako je dobar dizajn, ali kako se pridružiti pločica i laminata bez orah, radi sve posao sami. Ova metoda polaganja oba dijela podnice zahtijeva od radnika točnost i točnost djelovanja.


Nedostaci koji nastaju tijekom rada mogu se sakriti posebnim okidačem, ali čak i bez njegove uporabe može se dobiti savršeno glatka, ujednačena površina. Glavna stvartako da se zglob ne vidi kad se gleda vizualno i na fotografiji, jer će to pokvariti mišljenje o kvaliteti izvedenog rada.

Pripremna faza ugradnje

Prije početka rada morate izvršiti sljedeće radnje:

  • mjeri debljinu kupljenog materijala;
  • pripremiti predloške za instalaciju;
  • proizvesti trag: označite spojnu liniju na podu.

Nakon svega navedenog, morate odlučiti koji će od materijala biti prvi. Stručnjaci će potvrditi da možete početi samo s pločicom, a ne s drugim. Takav slijed je zbog činjenice da pločica ima standardnu ​​debljinu, a laminat se može poravnati s posebnom podlogom tijekom polaganja, što će se nedvojbeno koristiti.


Ali koliko će sloj biti debel, ovisi o vlasniku. Usklađivanje u ovom slučaju bit će mnogo lakše.

Možete se nadati ne samo na podlozi, već i unaprijed pripremiti površinu tako da je spajanje pločica i laminata bez matice bilo što je moguće jednostavnije (pročitajte: "Kako napraviti prijelaz od pločica do laminata na podu vlastitim rukama"). Ako se instalacija izvodi u skladu sa svim ostalim popravcima unutar čiste, novoizgrađene zgrade, moguće je izravnati visinu na razini estriha.

Postizanje izvornog dizajna podova u sobi, možete podesiti pod pod polaganje kao što želite vlasniku. U ovom slučaju, soba je jednostavnaNe samo da je podijeljena na dva dijela, već se iz dva tipa premaza stvara izvorni uzorak.

Smjernice za postavljanje premaza

Kada je potrebno kvalitetno spajanje pločica i laminata bez pragova, potrebno je polagati materijale u skladu s tehnologijom. Pločica ne zahtijeva nikakve posebne delicije, a lijepljenje bi trebalo početi jasno od crte koja označava buduće mjesto zgloba (pročitajte: "Kako napraviti spoj između pločica i laminata - načina").

Laminat u ovom slučaju djeluje kao materijal koji će biti postavljen duž spoja, jer ga je mnogo lakše obraditi. Debljina je jednaka odabranoj podlozi, kao što je ranije spomenuto. Što se tiče položaja u odnosu na spoj i pločicu, razmak između dva premaza trebao bi biti 1,5-2 milimetra.


Ovaj članak govori o tome kako spojiti pločice i laminate bez matice, što znači da će šav morati biti zatvoren određenim sredstvima. Veličina šava odabire se ovisno o načinu punjenja.

Značajke šava između prevlaka

Postoje dva glavna načina za stvaranje zgloba. Naravno, ne postoji ništa lakše nego povezati pločice i laminat bez matice duž spojnice predstavljene ravnom linijom. Jedino upozorenje u ovom slučaju može biti da će pločice loše kvalitete biti obrađene sa strane na kojoj će se pojaviti veza s laminatom.

Međutim, privlačnost takvog spoja je niska. Na fotografijisoba neće izgledati originalno, a gosti neće cijeniti kreativne užitke vlasnika.


Nestandardni krivuljni oblik šava nije trivijalan, ali je ugradnja materijala mnogo teža.

Teškoća leži u nekoliko uvjeta:

  • potrebno je izraditi preliminarni predložak potpuno sličan obrisu spojnice;
  • širinu zgloba treba promatrati bez obzira na broj i složenost zavoja;
  • materijal se mora rezati unaprijed i polagati prvi put, jer je nemoguće izravnati pločicu na podu, a laminat neće izgledati estetski.

Metode obrade zgloba

Nakon spajanja laminata s pločicom bez matice, potrebno je zatvoriti šav između premaza. Možete koristiti dva glavna sredstva: brtvilo ili kompenzator pluta.

Brtvljenje najčešće predstavlja silikon, ali možete upotrijebiti i drugu sličnu tvar. Takva sredstva imaju pozitivne strane: maksimalnu brzinu uporabe, maksimalnu nepropusnost šupljine duž cijele dužine spoja, kao i uklanjanje manjih odstupanja u visini između susjednih premaza. Što se tiče nedostataka, najveći problem je nemogućnost analize premaza u području u blizini zgloba. Vidi također: "Koji kat je bolje učiniti u hodniku - odaberite materijal."

Za zamjenu dijela premaza potrebno ga je potpuno demontirati grubom metodom iležao novi Prilikom upotrebe također je vrijedno znati da se brtvilo suši vrlo brzo, te stoga njegov utjecaj na pločice ili laminate prijeti neugodnim onečišćenjem. Da biste ga eliminirali, morat ćete naporno raditi i izvršiti sve moguće akcije što je prije moguće.


Ako se spajanje laminata i pločica bez matice provodi pomoću plutajućeg kompenzatora, tada će vlasnik morati staviti "nit" materijala u šav. Različite boje omogućit će vam odabir materijala koji će skladno izgledati na spoju dvaju materijala.

Nedostatak je u tome što će bilo koja razlika u visini biti vidljiva golim okom i "nit" neće to popraviti. Stoga je upotreba plutajućeg kompenzatora dopuštena samo u slučaju vrlo kvalitetnog asfaltiranja.

Rezultat

Maksimalna točnost, strpljivost i jasnoća postupaka pružit će visokokvalitetnu pokrivenost, bez obzira na to koliko je složen uzorak osmislio vlasnik. Ako postoje određene poteškoće s instalacijom, uvijek možete kontaktirati stručnjake koji će obavljati posao brzo i bez dodatnog vremena i novca.

Profesionalni graditelj, na temelju sklonosti klijenta, preuzet će odgovornost za kupnju materijala, rad i jamčiti kvalitetu izrade premaza.