Kako odabrati krpu za čišćenje poda - vrste i njihove značajke

Čišćenje stana, doma ili ureda na poslu u svako doba bilo je zanimanje koje je bilo iznimno važno i važno. Uostalom, nitko ne želi sjediti u blatu, - i raspoloženje pada, a performanse se smanjuju.


Ispunjenje važne misije mokrog čišćenja teritorija uvijek je uspješno izvedeno tako jednostavnim uređajem kao što je mop. U ovom materijalu ćemo opisati kako odabrati mop za čišćenje poda, što tražiti pri kupnji, kao i koje se vrste tih uređaja mogu naći na tržištu.

Prije svega, napominjemo da pod mopovima u ovom slučaju podrazumijevamo ne samo jednostavnu napravu od dva komada drva pričvršćena okomito, već i mnoge druge vrste prilično složenih konstrukcijskih mehanizama.

Učinak napretka na svakodnevni život

Važno je napomenuti da je pojam "mop" posuđen iz njemačke riječi "Schwabber", što doslovno znači "lijeni". No, u ruskom rječniku Dal, mop se odnosi na metlu s zavojnicom na kraju.

Drveni mop za brisanje poda, dobro poznat i svima poznat, s vremenom se pokazao nevažnim, jermnogo više tehnoloških i praktičnih "konkurenata", dizajniranih da olakšaju težak posao mokrog čišćenja sobe.


Pod utjecajem znanstvene misli, krpe su izmijenjene kako slijedi:

  U početku je to bila gradnja dviju drvenih šipki, na koje je još uvijek bilo potrebno uzeti krpu i kantu vode. Kasnije su se pojavile lagane verzije, napravljene od plastike upadljivih boja, s kojima su se prodavale kante i zamjenjive krpe.
 • Još su se kasnije krpe počele opremati potplatima u obliku pravokutnika ili diskova na koje se mogu montirati razne mlaznice za pranje različitih površina.
 • Sljedeći korak su uređaji s rotirajućim valjcima koji ne samo da mogu oprati, već i skupiti višak smeća na putu.
 • Proboji su bili krpe za profesionalno čišćenje poda koje su postale jednostavne i praktične. Opremljeni su elektroničkim uređajima koji mogu pomicati rotirajuće četke do temeljito čiste tvrde površine premaza (također pročitajte: "Kakvo je čišćenje tepiha kod kuće moguće").
 • I na kraju, pranje vakuuma ili mops-vakuuma. Naravno, oni ne samo da uvlače i skupljaju prašinu i ostatke, nego i ispiru zagađenje, ali su također u stanju ispuhati prljavštinu s teško dostupnih mjesta s izlaznim zrakom.

Naravno, u supermarketima i specijaliziranim prodavaonicama možete vidjeti brisače poda koji će vas zadiviti svojom raznolikošću i tehničkom podrškom. međutimNe biste trebali donositi nepromišljene zaključke, preporučljivo je pažljivo odmjeriti sve prije kupnje, a najbolje je posjetiti nekoliko sličnih trgovina.


Iznenadili biste se, ali na istom uređaju cijena se može značajno razlikovati. Tek nakon što se pobrinete da odaberete najbolju krpu za čišćenje poda, tj. Da nema nepotrebnih funkcija, a obavlja sve dodijeljene zadatke - možete obaviti kupnju.

Mnoge krpe moderne proizvodnje imaju tako složenu strukturu da će ih biti moguće razumjeti samo uz pomoć uputa.

Raspon mopova

Svi predstavljeni modeli imaju svoje prednosti i nedostatke. Stoga neke od njih detaljno opisujemo tako da čitatelj ima predodžbu o njihovim sposobnostima i može izvući vlastite zaključke.

Sredstva za raspršivanje

U pravilu proizvode takve krpe u aluminijskim kućištima.


Među njegovim značajkama napominjemo:

 • mala težina;
 • kvalitetno čišćenje svakog onečišćenja bez nepotrebnog napora;
 • spremnici za vodu i deterdžente;
 • ova krpa je dobra za čišćenje parketa;
 • takva krpa za čišćenje poda pomoću mikrovlakana može ukloniti nečistoću s bilo koje vrste površine;
 • razumna cijena - oko 800 rubalja.

Općenito, to je zgodan mop za čišćenje poda, prednosti koje su ne samo u cijeni, ali i praktičnost rukovanja i održavanja.


Iako se s ovim mop može primijenitideterdženata, vrijedi razjasniti mogu li se koristiti za čišćenje vrste premaza. Činjenica je da brojni agresivni abrazivni ili kemijski aktivni deterdženti mogu prouzročiti nepopravljivu štetu na premazu. Osobito vrijedi obratiti pozornost na reakciju injektiranja u spojevima između pločica. Usput, nije preporučljivo pritisnuti žbuku za čišćenje prilikom čišćenja. Vidi također: "Kako očistiti pod nakon popravka - metode za različite podne obloge."

Spinning Mop

Karakteristike ovog tipa brisača su:

 1. niska cijena - prilično pristojan model F010 košta oko 750 rubalja. Skuplji modeli za kupnju nemaju smisla;
 2. upotpunjen dodatnim mlaznicama za pranje zidova i postolja;
 3. konstrukcija osigurava poseban mehanizam za cijeđenje mlaznice.

Inteligentni mop

Ovo zanimljivo ime dobili su proizvođači krpa. Izvorni "Inteligentni Mop".


Njezine su mogućnosti sljedeće:

 • tekućina iz ugrađenog spremnika se automatski raspršuje;
 • sposobne eliminirati gotovo bilo kakvu kontaminaciju;
 • je opremljen glavnom mlaznicom od mikrovlakana, kao i rezervom za promjenu;
 • Trošak brisanja ne prelazi 1500 rubalja.

Mop sa generatorom pare

Parna - to je profesionalna krpa za čišćenje poda, opremljena uređajem za proizvodnju pare. S takvim uređajem, pranje poda postaje tehnološki, a ne mehanički proces.

Dakle,mogućnosti parnog mopa su:

 • Kod čišćenja dolazi do uklanjanja nečistoća, ali i uklanjanja bakterijskih kolonija pod utjecajem vruće pare.
 • Sve stare i osušene mrlje i mrlje nestaju bez traga.
 • Treba biti oprezan na površinama osjetljivim na visoke temperature.
 • Cijena parnih krpa kreće se od 2-3 tisuće rubalja. Međutim, takva cijena je u potpunosti opravdana ako kvaliteta brisa zadovoljava specifikacije proizvođača.


Ako ne možete odlučiti što odabrati grimase za čišćenje, prije svega razmislite o svojoj udobnosti. Čišćenje se ne bi trebalo pretvoriti u naporan rad. A ako vaš krpa samo dodaje neugodnosti, bolje je da se zaustavite na jednostavnijoj verziji.

Osim toga, ako nemate dovoljno vremena ili želju da se zabrljati sa skupim uređajem, bolje je da ne trošite mnogo novca.

Mop s izvlačenjem domaće proizvodnje

U ovom slučaju, govorimo o ruskom modelu mop ShM003. Prema zaključku Ministarstva zdravstva Ruske Federacije, površina nakon pranja s takvom krpom ostaje čista, kao u bolnici.


značajka:

 1. Ako niste sigurni koji je mop bolji za linoleum, onda nedvosmisleno kažemo da je to ovaj. Osim toga, također može prati i druge vrste premaza, kao što su laminat, parket, mramor, keramičke pločice i drveni pod (čitaj: "Mop za laminat - koji je bolji zapranje ").
 2. Mikrovlakana vlakna u mlaznici ove krpe dobro očiste površinu bez pomoći deterdženata.
 3. Nakon čišćenja krpom ne ostaju mrlje, vlakna i vlažne mrlje.
 4. Dizajn brisa olakšava mijenjanje mlaznica.
 5. Ovaj model ima pokretnu ručku koja se pričvršćuje mlaznicom, tako da možete doći do udaljenih uglova prostorije.
 6. Duljina teleskopskog držača može se podesiti unutar 70-120 cm, što olakšava čišćenje osoba različite visine.
 7. Mlaznice se dobro uklapaju i mehanički peru.


Valja napomenuti da, s obzirom na popularnost i praktičnost svih vrsta mopova u vladaru, čak i takve sitne pojedinosti kao što je viseća kuka ne mogu se zanemariti. Čini se da je to sitnica, ali problem pohrane gotovo je riješen.

U zaključku

Dakle, čišćenje kuće, a posebno mokro čišćenje, ne može učiniti bez bilo kojeg uređaja. Osim ako naravno niste ljubitelj puzanja po koljenima po prostoriji s krpom u rukama. Međutim, treba se sjetiti da krpa za brisanje poda, što god ona bila - jednostavna do primitivna ili usporediva s raketom za lansiranje u svemir, još uvijek zahtijeva primjenu rada. Uostalom, i dalje morate sami čistiti, iako s uređajem visoke tehnologije. Stoga je vrijedno pristupiti odgovoru i ozbiljnosti izboru mop-a.


Prije svega, obratite pozornost na kvalitetu i količinu ponuđenih proizvodakrpa mlaznica. Uglavnom, kvaliteta čišćenja i vrijeme provedeno na njemu ovisit će o njima. Osim toga, gradi zdrav način procjene vlastite sposobnosti za interakciju s pametnom tehnologijom ili jednostavnim uređajima. I veličina sobe, u velikoj mjeri, također treba uzeti u obzir. Malo je vjerojatno da ćete u malom gradskom stanu, gdje se pojavite samo u večernjim satima, trebati teški glomazni mehanizam.


Da biste dobili točniju sliku principa rada mehanizma, savjetujemo vam da se upoznate s fotografskim i video materijalima priloženim uz ovaj članak. I iskreno se nadamo da će čišćenje kuće biti lako i praktično za vas, ne zahtijevajući puno truda.